A hétvégi Balkonada blog találkozóval kapcsolatban van még egy fontos adósságom. A növény csereberével egybekötött találkozóra vittem egy kis vendégváró finomságot. A diós, sós aprósütemény nagy sikert aratott, ezért megigértem, hogy közkinccsé teszem a receptjét.
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg margarin
2 dl tejföl
só ízlés szerint
tetejére:
dió
1 tojás a megkenéshez
Elkészítés:
A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összekeverjük és alaposan összedolgozzuk. Érdemes megkóstolni, akkor lesz finom, ha ekkor jól érződik a sós íz. A tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni.
Másnap a tésztát kb. 1 cm magasságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojással és kockákra vágjuk, majd olajjal kikent tepsire helyezzük. A kocka méretétől függően egy fél vagy egy negyed diót helyezünk a tojásos tésztára.
Kb. 180 fokos sütőbe helyezzük és 15-20 perc alatt megsütjük. Ez alatt a dió is megpörkölődik egy kicsit és nagyon kellemes zamatot ad az egyszerű tésztának.
Jó étvágyat!
További olvasnivalók hasonló témában:
✿ Brutálisan finom és egyszerű túrófánk
✿ Isteni, epres, túrós, csokis torta sütés nélkül
Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!
További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: