Balkonada

Sós-diós vendégváró aprósütemény

A hétvégi Balkonada blog találkozóval kapcsolatban van még egy fontos adósságom. A növény csereberével egybekötött találkozóra vittem egy kis vendégváró finomságot. A diós, sós aprósütemény nagy sikert aratott, ezért megigértem, hogy közkinccsé teszem a receptjét.

 

wp_20161015_005

 

Hozzávalók: 

20 dkg liszt

20 dkg margarin

2 dl tejföl

só ízlés szerint

tetejére:

dió

1 tojás a megkenéshez

 

Elkészítés:

A lisztet, a margarint, a tejfölt és a sót összekeverjük és alaposan összedolgozzuk. Érdemes megkóstolni, akkor lesz finom, ha ekkor jól érződik a sós íz. A tésztát egy éjszakára hűtőbe tesszük pihentetni.

Másnap a tésztát kb. 1 cm magasságúra kinyújtjuk, megkenjük a tojással és kockákra vágjuk, majd olajjal kikent tepsire helyezzük. A kocka méretétől függően egy fél vagy egy negyed diót helyezünk a tojásos tésztára.   

 

wp_20161015_002

 

Kb. 180 fokos sütőbe helyezzük és 15-20 perc alatt megsütjük. Ez alatt a dió is megpörkölődik egy kicsit és nagyon kellemes zamatot ad az egyszerű tésztának.

 

julius_005

 

Jó étvágyat!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Csupa csokis fonott kalács

Brutálisan finom és egyszerű túrófánk

Isteni, epres, túrós, csokis torta sütés nélkül

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!