Balkonada

TOP3 napokig elálló és szállítható süti receptje

Különösen nagyobb ünnepek előtt jön jól pár olyan sütemény, amit akár napokkal korábban el meg lehet sütni. Ezek általában egyszerűen elkészíthető, krém nélküli sütik. A három kedvencem hoztam el most.  

 

 

A három kedvencem ismerős lesz azoknak, akik mind három Balkonada találkozón ott voltak, hisz sorjában ezeket vittem a találkozókra. A dió és a házi lekvár már gyerekkorom óta fontos alapanyag volt. Köszönhető mindez annak, hogy mindig volt dió- és sárgabarackfánk. Természetes volt, hogy minden évben készítünk sárgabaracklekvárt. Jobb években szilva-, eper- vagy málnalekvárt is főztünk. 

A találkozóra azért is választottam ezeket a sütiket, mert a szállításuk is egyszerűen megoldható. Nem kellett aggódnom, hogy összetörik, összeesik a krém, stb. Utólag kiderült, hogy jó választások voltak. 

Diós-sós sütemény 

A dió egy kicsit megpirul a sütés során, ami igazán kellemes ízt ad az egyszerű rágcsának.

A receptet a képre kattintva találod.

Sós-diós vendégváró aprósütemény

 

Diós-lekváros linzer

A sima linzer nem igazán kedvencem, de így dióval megbolondítva igazán fenséges. A diós félhold tésztáját gondoltunk egy kicsit tovább. A tésztából nem félholdakat készítünk, hanem korongokat szaggatunk, majd a kisült korongokat lekvárral összeragasztjuk.

A receptet a képre kattintva találod.

Diós-lekváros linzer

 

Hamis hájas kifli

A sertésháj helyett margarinnal készült. Jó sűrű, akár több éves lekvár a legjobb hozzá, mert nagyon könnyen kifolyik a töltelék belőle.

A receptet a képre kattintva találod.

Hamis hájas kifli házi lekvárral

Most már csak az a gondom, hogy nem tudom mivel rukkolok elő a jövő tavaszi találkozóra.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Házi mézes-krémes sütemény, a gyerekkori kedvenc

🌷 5 perces csokis süti mikróban készítve

🌷 Tiramisu egyszerűen, némi csalással

🌷 Citromfű szörp egyszerűen

🌷 Sárgabarackos gombóc recept

 


Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!

További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

Balkonada hírlevél

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!