Könnyű, egyszerű, mutatós fánkkülönlegesség: rózsafánk

Általában olyan recepteket szoktam itt a blogon megosztani, ami régi családi hagyaték és már többször elkészítettük. Rózsafánkot most sütöttünk először, bár a tésztája ismerős volt, hisz csörögefánk névvel már többször került az asztalra. Most kipróbáltuk a mutatós rózsafánk formát. És ha már kipróbáltuk, le is írom.

Rózsafánk hozzávalói: 

25 dkg liszt

3 tojássárgája

1,5 dl tejföl

5 dkg vaj

1 csipet só

5 dkg porcukor a tésztába 

porcukor a megszóráshoz

házi lekvár a tálaláshoz

Rózsafánk elkészítése

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Házi mézes-krémes sütemény, a gyerekkori kedvenc

🌷 Sós-diós vendégváró sütemény

🌷 Túrógombóc, hogy mindig sikerül

🌷 Tiramisu egyszerűen, némi csalással

🌷 Fűszernövény tartósítási házi praktikák


Figyelem!

2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!



További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Tovább a blogra »