Az ősz bővelkedik a természet ízletes adományaival. Tudom, hogy a zamatos, az éltető napsugaraival érlelt gyümölcsöket legegészségesebb nyersen, természetes valójukban fogyasztani, de én mégis minden évben elcsábulok.
Valahogy a kisördög mindig bennem motoszkál és előbb-utóbb rávisz, hogy süssek valami finomat. Hiába zene füleimnek hallani, ahogy a friss alma ropog a fogam alatt. Hiába imádom a számban érezni a mézédes szőlő ízét. Hiába hallom az eszem üzenetét: ne tedd! Hiába minden. Évről-évre ugyanúgy elcsábulok és az egészséges nyers gyümölcs helyett jönnek a kényeztető, hizlaló, cukros finomságot. Hol sült alma, hol almás pite hol pedig, mint most is a legnagyobb kedvenc: a pudingos szőlős csiga.
A pudingos szőlős csiga igazából családi találmány. A boldogító barackos csiga isteni pudingos tésztáját használjuk hozzá. A sárgabarack szezon túl rövid, ezért az egyik évben kitaláltuk, hogy igazán kipróbálhatnánk szőlővel is. Annyira bevált, hogy még abban az évben is megsütöttük párszor és azóta is az egyik őszi kedvenc sütemény.
A receptet nem írom le még egyszer, az a boldogító barackos csigánál lépésről lépésre, fázis fotókkal kiegészítve megtalálható. A különbség csupán annyi, hogy a félig megsült tésztánál a puding tetejére nem sárgabarackot, hanem megmosott szőlőszemeket helyezünk.
Próbáld ki érdemes. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!
További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: