Balkonada

Őszi kedvenc: pudingos szőlős csiga

Az ősz bővelkedik a természet ízletes adományaival. Tudom, hogy a zamatos, az éltető napsugaraival érlelt gyümölcsöket legegészségesebb nyersen, természetes valójukban fogyasztani, de én mégis minden évben elcsábulok.

 

szőlő4

 

Valahogy a kisördög mindig bennem motoszkál és előbb-utóbb rávisz, hogy süssek valami finomat. Hiába zene füleimnek hallani, ahogy a friss alma ropog a fogam alatt. Hiába imádom a számban érezni a mézédes szőlő ízét. Hiába hallom az eszem üzenetét: ne tedd! Hiába minden. Évről-évre ugyanúgy elcsábulok és az egészséges nyers gyümölcs helyett jönnek a kényeztető, hizlaló, cukros finomságot. Hol sült alma, hol almás pite hol pedig, mint most is a legnagyobb kedvenc: a pudingos szőlős csiga.

 

szőlős

Pudingos szőlős csiga

 

A pudingos szőlős csiga igazából családi találmány. A boldogító barackos csiga isteni pudingos tésztáját használjuk hozzá. A sárgabarack szezon túl rövid, ezért az egyik évben kitaláltuk, hogy igazán kipróbálhatnánk szőlővel is. Annyira bevált, hogy még abban az évben is megsütöttük párszor és azóta is az egyik őszi kedvenc sütemény.

 

szőlős2

Pudingos szőlős csiga

 

A receptet nem írom le még egyszer, az a  boldogító barackos csigánál  lépésről lépésre, fázis fotókkal kiegészítve megtalálható. A különbség csupán annyi, hogy a félig megsült tésztánál a puding tetejére nem sárgabarackot, hanem megmosott szőlőszemeket helyezünk.

Próbáld ki érdemes. Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!