Balkonada

Művészet és tulipánok megkapó találkozása

A természet szépségét még a mai kor technikai eszközeivel is igen nehéz visszaadni. Vannak, azonban, akiknek ez már évszázadokkal ezelőtt is sikerült.

 

keu24

Van Gogh tulipánok a mester arcképe előtt

 

A képrögzítő eszközök megjelenése előtt festők ezreit ihlették meg a természet ékkövei a csodálatos virágok. Bár az egyik legismertebb német-alföldi festő Vincent Van Gogh a napraforgóiról, pipacsairól, íriszeiről és barackfa virágairól híres, most már a tulipán említésekor is joggal gondolhatunk rá is. Tudomásom szerint egyetlen olyan tájképet vagy csendéletet sem festett Van Gogh, amin tulipánok szerepelnének, 2011 óta mégis az Ő nevét viseli az egyik legújabb tulipán fajta. A virág valóban különleges, a sötét lila, cikk-cakkos szélű, óriási virágfejek 50-60 cm-res száron díszelegnek. Az idei évben a festő géniusz halálának 125 évfordulójára pedig Keukenhofban 250 négyzetméteres virágmozaik készült a festő arcképével és az elmaradhatatlan napraforgókkal. A mozaik képalapját tulipánok képezték, többek közt a középkor neves festőjéről, Rembrandtról elnevezett fajták is. A festő zsenijének és művészi világának megértését segíti a 32 hektáros virágpark egyik pavilonban rendezett kiállítás. Nézz szét Te is!

 

keu7

 

keu9

 

keu19

 

keu18

 

keu22

 

keu23

 

keu21

 

keu25

 

keu35

 

keu34

 

keu27

 

keu28

 

Keukenhof mindig tartogat meglepetéseket. Különleges élményt nyújtanak a mesés parkban megtartott komolyzenei koncertek is. 

 

keu31

 

keu32

 

keu33

 

A világ leglátványosabb virágparkja már csak egy hétig várja a látogatókat. Aztán 10 hónapra újra bezár, hogy dolgos kezek megtervezzék és kialakítsák a jövő év sok meglepetést tartogató álomparkját. 

Köszönöm a képeket Ria Beckernek, a FioRiart creations vezetőjének és a Visit Keukenhof hivatalos Facebook oldalának.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Kétszázezer tulipánnal nyitották meg a tulipánszezont Hollandiában

Meztelen kertészkedés világnapja

Varázslatos tulipánszőnyeg hódít Isztambulban

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mária Sőregi says:

  Olyan szerencsés voltam, hogy idén személyesen is eljutottam erre a “csodaföldre”.Aki szereti a virágokat, annak egyszer az életben el kell ide mennie. Sok képet készítettem, a teljesség igénye nélkül ajánlok néhányat figyelmetekbe.
  https://www.facebook.com/soregimaria/media_set?set=a.840144596074691.1073741892.100002374759137&type=3

 2. Nagy Jucó says:

  Nagyon köszi Mária! 🙂
  Teljesen egyetértek. Minden virágrajongónak kötelező.
  Jó volt látni a csodás fotóidat!
  Virágos szép napot kívánok: Nagy Jucó


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!