Balkonada

Legszebb szerelmes virágok

Amikor hazánkban az 1990-es évek elején meghonosodott a Valentin-nap megünneplése, sokan örömmel fogadták. A közelgő tavasz első ünnepe különösen a fiatalok körében vált divatossá. A február 14-i nap egy kitűnő alkalom arra, hogy a szerelmesek meglepjék egymást apró ajándékokkal. Valentin-nap alkalmából olyan virágokat gyűjtöttem egy csokorba, amik valamilyen módon kapcsolódnak a szerelemhez.

 

Vörös rózsa 

A vörös rózsa ősidők óta a szerelem és a szeretet jelképe. Egy szál magában és hatalmas csokrokban is nagyon jól mutat. Méltán áll a Valentin-napi vásárlási toplista élén. 

 

vörösrózsa

 

Hibiszkusz

A hibiszkuszt is már régóta a szerelem virágának tartják. A biibéket rejtő nagy virágfejek erotikus kinézetet kölcsönöznek a növénynek.

 

hibiszkusz2

 

Csókvirág (Psychotria elata vagy Psychotria poeppigiana)

 A csókvirág őshazája Kolumbia, de mára a trópusi Amerika több országában is megtalálható. A növényt igazán látványossá a virágszirmokat borító fellevelek teszik. A feltünően piros, dús ajkakra emlékeztető fellevelek feladata, hogy oda vonzzák a beporzó rovarokat.

 

csókvirág

 

Flamingó virág

A nagy flamingó virág szív alakú leveleivel és torzsavirágzatával igazi erotikus kinézetű.

 

flamingó

 

Égőszerelem (Silene chalcedonica)

A lángoló, tüzes piros virágaival hódító égőszerelem virág Ázsiában őshonos, hazánkban még kevéssé ismert évelő. 

 

égőszerelem

 

Szereleminda vagy Brazil jázmin (Dipladenia sanderi)

Az Argentínából származó dísznövényt hazájában kerti virágként tartják. A Mandevilla néven is hívott virág nálunk a teraszon érzi a legjobban magát, a teleltetéséről viszont gondoskodni kell. 

 

szereleminda

 

Titán buzogány

 A világ legnagyobb és legbüdösebbnek tartott virága a titán buzogány, vagy egyszerűen csak óriás kontyvirág, ami a növénycsalád nevéből származik. Latin nevén Amorphophallus titanum, ami lefordítva óriás torz péniszt jelen

 

kontyvirag2

 

Rúzsvirág vagy csüngő szégyenlős virág

A mélyzöld húsos levelekkel és élénk vörös vagy ritkábban narancsszínű trombita formájú virágokkal ékeskedő növény őshazájában akár a 80-as centis magasságot is elérheti.

 

rúzsvirág

 

Orchidea

Az orchidea virágszirmait szemlélve nem véletlen az erotikus asszociáció.

 

blc-burana-beauti-1226

 

Papucsvirág 

A gyakran 50-60 virággal ékeskedő sárga papucsvirág a Feng Shui szerint szerelemhozó növény. 

 

papucsvirág

 

Körömvirág

A Feng Shui szerint a másik a leginkább szerelmes virág a rengeteg gyógyhatással rendelkező körömvirág.

 

körömvirág

 

Kék szerelemvirág

A kék szerelemvirág hosszú szárán az apró világoskék virágok teniszlabdányi gömböt formálnak. Kertben vagy balkonon is nevelhető, vágott virágként is árulják.

 

szerelemvirág

 

 

Szívvirág

A Japánból vagy Kínából származó szívvirág a tavaszi kertek igazi ékessége. 

 

bleeding-heart-595184_1280

 

Nefelejcs

Az apró csillag alakú virágokkal díszelgő kék nefelejcs üde színfontot nyújt a tavaszi kertekben. 

 

nefelejts

 

 

Amarillisz

Az igen mutatós amarillisz a büszkeség, az eltökéltség és a sugárzó szépség szimbóluma. Nevét Amarylisről, a görög mitológia szép, félénk és szemérmes pásztorlánykájáról kapta. A legenda szerint Amarylis mélységesen beleszeretett a szépséges, büszke és erős Alteo-ba, aki nem viszonozta a lány szerelmét. Amarylis elkeseredésében a Delfoi jóshoz fordult, hogy megtudja, hogy szerezhetné meg a fiú szerelmét. Megfogadva a jós tanácsát harminc éjszakát töltött Alteo ajtaja előtt úgy, hogy minden éjjel egy arany nyilat merített a szívébe. A harmincadik éj után az ajtaján kilépő Alteót Amarylis véréből életre kelt gyönyörű, tűzpiros virágok kápráztatták el.  

 

Keukenhof_212

 

A szerelmes virágok sora közel sem teljes. A bemutatott virágok csak ízelítőül szolgálnak. Szeretettel ajánlom őket mindenkinek, akik szeretnek virágot adni, virágot kapni vagy akár saját maguknak vásárolni. 

 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Gábor Marosi says:

    Szép ez az összeállítás, nem is nagyon gondoltam volna, hogy ennyi virág megfelelő lehet. Találtam egy hasonló cikket, amiben a különböző alkalmakra való virágokról van szó (amiket a szerelmünknek adhatunk) http://viragneked.hu/blog/viragkuldes-szerelmes-viragot-minden-nonek-tippek-ferfiaknak


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!