Balkonada

Márciusi teendők a balkonon

Túl a balkon tervezgetésen és a korlátok ledöntésén egyre több teendő vár ránk a balkonon.  Mindenek előtt kezdjük a sort a februárról elmaradt teendők pótlásával.

159862

 

A balkonon lévő és a bent teleltetett növényeink egyre több vizet igényelnek, szép lassan emelni kell a vízadagjukat. 

 

flowers-114568_1920

 

fásszárú növények, dísz és gyümölcsfák metszésének is és átültetésének is eljött az ideje. Átültetés előtt ellenőrizd, nincsenek-e rajtuk kártevők.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bármilyen kétség merült fel az erkély biztonságával kapcsolatban célszerű kihívni egy statikust.

 

omek_030

 

Még mindig a biztonságnál maradva célszerű ellenőrizni a balkonláda tartókat és rögzítőket.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Továbbra is szép tavaszi időt jósolnak, így el kezdhetjük a bútorok, az erkély lefestését.   A festésnél azért nem árt szem előtt tartani a társasház házi rendjét és egyéb rendeleteket. Műemlék épületekre szigorú szabályok vonatkoznak, nem festheti saját kénye-kedve szerint szerint az erkélyt senki sem.

 

big-167031_1280

 

Egy frissen festett társasháznál sem feltétlenül örülnek a szomszédok, ha pl. egy barbi babás stílusú és színű erkéllyel törjük meg a ház egységét, harmóniáját. Célszerű a munkák megkezdése előtt utána járna mit szabad és mit nem, mint utólag büntetést fizetni a tiltott tevékenységért.

 

pin10

 

Akár egy csöppnyi balkonról, akár egy hatalmas terasztól van szó, bútorokra, berendezési tárgyakra szükség van, azoktól lesz igazán otthonos, lakályos.

 

balkon, balkonkertészet

 

Jöhet a bútor vásárlás is. Vásárlás előtt nem árt azért átgondolni, hogy mennyire illik az adott bútor stílusa, színe a többi bútorhoz, milyen lesz majd az összhatás.  Ne kapkodd el a választást. A boltokban nagyon mutatósak, kívánatosak tudnak lenne a színes bútorok, kiegészítők.

 

Garden_026

 

Otthon aztán kiderülhet, hogy a többi tárgy mellett túl kihívóak esetleg még nyomasztóak is lehetnek.  Az sem mellékes, hogy a túl dekoratív tárgyak ronthatják a virágok dekorációs értékét. A manapság oly divatos sötét bútorok dominanciája is kerülendő, mert túl komorrá teszik az összképet. A halványsárga, a narancs, a vörös és barna színek hívogatóvá, napfényessé varázsolják a teraszt. Ahogy az öltözködésnél is, itt is igaz, nem a trendeket kell követni, úgy kell kialakítani a kis miliődet, ahogy neked tetszik, ahogy jól érzed magad benne.

 

omek_032

 

Az ültetős cserepeket, edényeket alaposan tisztíts meg, ha szükséges szerezz be újakat.

 

Passau_003

 

Ültesd el a kétnyári növényeket.

 

Floriade_015

 

Vesd el az egy nyári virágok, zöldség és fűszernövények magját.

 

tavasz_050

 

Jó kertészkedést kívánok!

További balkon ötletekért keresd fel a Pinterest oldalamat.

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!