Balkonada

Bodzás palacsinta

 
A bodza az egyik legsokoldalúbb gyógynövényünk. A május végétől megjelenő virágok flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat, némi cukrot és C-vitamint tartalmaznak. A friss vagy szárított virágzatból frissítő tea és üdítőital készíthető. A bodzatea nyugtató, izzasztó vagy vizelethajtó hatása miatt népszerű. A virágát palacsinta tésztába keverve kitűnő aromájú desszertet kapunk. Az én kedvencem a bodzás palacsinta, amit pofon egyszerű elkészíteni, az íze pedig mennyei.
  
bodza1
  
A szokásos módon palacsinta tésztát készítek, kicsit hagyom állni. Aztán jöhet a sütés. Amikor beteszem a tésztát a palacsintasütőbe, akkor tetejét azonnal megszórom a megmosott bodzavirágokkal. Ha az egyik oldala megsült, megfordítom a tésztát. Így a virágos oldal kerül alulra, a szépen megpirult virágok külön pikáns ízt adnak. Amikor a palacsinták bodzavirágos oldala is megsült, tányérra teszem és egy kis kristálycukorral megszórom.
 
Már önmagában is isteni, de tovább bolondíthatjuk, ha egy kis vanília vagy citrom fagyit adunk hozzá. Díszítésként akár mentát, akár citromfüvet rakhatunk a tányérra. A meleg palacsinta és a hűs fagyi kitűnő párosítás. Nem egy fogyókúrás étel, de hát olyan rövid a bodzaszezon és kell néha egy kis kényeztetés. 
 
Akár úgy is készítheted, hogy a virágokat belekevered a palacsinta tésztába, de szerintem ahogy én készítem, úgy sokkal intenzívebb a bodza íze és a végeredmény sokkal látványosabb és ízletesebb.
 
 
Május_155
 
 

Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.   

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösségtagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok Facebook csoportunkhoz!

 


Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!

További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

Balkonada hírlevél

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildi76 says:

    Ez volt ma a desszertünk, tényleg nagyon finom! Köszönöm a megosztást.

  2. Nagy Jucó says:

    Örülök, hogy ízlett. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!