A bécsi császármorzsa eddig ismeretlen volt számomra. Gyerekkoromban mindig daramorzsa készült, amit finom házi baracklekvárral vagy még finomabb házi befőttel ettünk. Pedig az osztrák változat gyorsabb, egyszerűbb és finomabb is. Mutatom a receptet!
Bécsi császármorzsa hozzávalói (2 főre)
- 2 egész tojás,
- 1 dl tej,
- 10 dkg liszt,
- 1 mokkás kanál sütőpor,
- 1-2 evőkanál kristálycukor vagy 1 evőkanál édesítőszer,
- kevés olaj vagy vaj a sütéshez.
Bécsi császármorzsa elkészítése
- a tojások sárgáját elkeverjük a tejjel,
- hozzákeverjük a lisztet és a sütőport,
- a tésztába nem kell cukor, azzal majd csak a végén kell megszórni, ami jól megkaramellizálódik a tetején,
- ha viszont nem akrunk cukrot használni, akkor az édesítőszert most tegyük bele a masszába,
- alaposan keverjük össze,
- a tojásfehérjéket csipet sóval keverjük kemény habbá,
- óvatosan forgassuk a tojásfehérjéket a tésztához,
- egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat vagy olajat,
- öntsük a zsiradékra a tésztát,
- süssük 2-3 percig, míg megpirul az alja,
- mint a palacsintát fordítsuk meg, ne aggódjunk, ha nem sikerül egyben megfordítani, később úgy is darabolni kell majd,
- szórjunk rá az 1-2 evőkanál cukrot,
- süssük tovább,
- 1-2 perc elteltével e keverő kanállal kezdjük el darabolni,
- forgassuk össze és süssük készre.
Önmagában is finom, de lekvárral, befőttel vagy akár csokiöntettel is tálalhatjuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
További egyszerű receptek
Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!
További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: