
Sárgabarackos gombóc hozzávalói
Tésztához:
- 50 dkg burgonya,
- egy kávéskanál só,
- 10 dkg finomliszt,
- 1 tojás,
- 1 evőkanál búzadara,
- csöppnyi vaj vagy zsír a tésztába,
- sárgabarack,
- cukor,
- fahéj.
Pirított morzsához:
- zsír vagy olaj a zsemlemorzsához,
- zsemlemorzsa,
Sárgabarackos gombóc elkészítése
- a burgonyát alaposan megmossuk, héjával együtt enyhén sózott vízben puhára főzzük,
- meghámozzuk,
- még melegen átpasszírozzuk,
- hagyjuk kihűlni,
- a kihűlt burgonyát a liszttel, a tojással, a búzadarával, a kávéskanál sóval és az olvasztott vajjal összedolgozzuk,
- akkor jó a tészta, ha nem túl kemény,
- az összeállt tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk,
- 4-5 centis négyzetekre vágjuk,
- minden egyes tésztakockába beleteszünk egy kisebb méretű kimagozott barackot, aminek a közepébe fahéjas cukrot teszünk,
- behajtjuk a tészta négy sarkát,
- majd két kézzel gombócokat formázunk belőle,
- enyhén sózott, lobogva forró vízbe dobjuk,
- amíg főnek a gombócok, a zsírt vagy olajat egy serpenyőben felforrósítjuk és egy kis sóval megpirítjuk benne a zsemlemorzsát,
- amikor az összes gombóc feljött a víz tetejére, még 2-3 percig főzzük,
- a megfőtt gombócokat kiszedjük a vízből,
- megforgatjuk a pirított morzsában,
- ízlés szerint porcukorral meghintjük,
- melegen tálaljuk.
Vigyázzunk a liszttel, mert ha túl sokat teszünk bele, akkor kemények lesznek a gombócok.
Jó étvágyat!
Neked ajánlott receptek
Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!
További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: