Balkonada

6+1 szuper fánk recept nemcsak farsangra

Nincs farsang fánk nélkül. Legalább is nálunk. A farsangi időszakban általában 2-3 alkalommal sütjük. De a kényeztető finomság nemcsak a téltemetés időszakában készíthető. A legkedvesebb fánkjaim receptjét hoztam el. Jó válogatást kívánok!

 

legjobb fánk receptek

 

Farsangi szalagos fánk

A farsangi időszakot mindig a szalagos farsangi fánkkal zárjuk. Azzal a hagyományossal, aminek a derekán csinos kis szalag, a tetején mélyedés van a házi baracklekvár részére. Ezt sütjük farsang farkán, azaz a farsang utolsó vasárnapján.

 

Szalagos fánk, ahogy a nagymamám csinálta

 

 

Túrófánk 

A brutálisan finom és egyszerű túrófánk nyitja nálunk a farsangot. Ez a legegyszerűbb fánk, így ezt akkor is szoktam sütni, ha egy délután megkíván a család egy kis kényeztető édességet vagy betoppan egy váratlan vendég. Ahogy eddig készítettük az inkább hasonlít egy puffancsra, de olvasónk megmutatta, hogy ugyanabból a tésztából hogy készít ő fánk formát. Ha előbb nem is próbáljuk ki, de a jövő farsangot már ilyen fánk formájú túrófánkkal nyitjuk az biztos.

Túrófánk Marika módra

 

Sütőtökös fánk

A sütőtökös fánk egyértelműen az ősz kedvence. 

Sütőtökös fánk – az ősz kedvenc receptje

 

Joghurtos édesburgonyás fánk

Ez egy olvasói recept, még nem került rá sor, hogy kipróbáljam. Pedig igen jól néz ki és az édesburgonya egyébként nagy kedvenc mostanában nálunk.

 

Joghurtos édesburgonyafánk

 

Pántlikás csörögefánk

Az idén elég hosszú volt a farsang, így a túrófánk és a vasárnap sütendő szalagos farsangi fánk között egy pántlikás szalagost is sütöttünk. A csörögefánkot is sokan sokféleképpen készítik, nálunk a pántlikás vált be.

Pántlikás csörögefánk házi baracklekvárral

 

Rózsafánk

Rózsafánkot általában nyáron szoktunk sütni. Talán azért, mert akkor nyílik a rózsa? nem tudom, valahogy így alakult.

Mutatós rózsafánk recept képpel

 

Farsangi fánk sütőben sütve, olaj nélkül

Végére egy igen megosztó fánkot hoztam. A tésztája és kinézete pont olyan, mint a farsangi fánké, de sokak szerint az íze inkább hasonlít egy kelt tésztás süteményre, mint fánkra.  A farsangi fánk sütőben sütve igazi megváltás az érzékeny gyomrúaknak. Még az is bátran fogyaszthatja, akinek a gyomra érzékeny az olajban sült ételekre. Most az is fánkozhat, aki nem bírja az olajos ételeket vagy utálja az olajszagot a konyhában. 

Farsangi fánk sütőben sütve, olaj nélkül

 

Bármelyik fánkot is sütjük, a cukormentes házi baracklekvár elmaradhatatlan mellőle. Ha még eddig sem sikerült kedvedre való receptet találni, ajánlok figyelmedbe egy igazi különlegességet.

 

Mákkal, dióval töltött fánk készítése – fázis fotókkal


Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!

További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

Balkonada hírlevél

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!