Ételeink zamatát a fűszernövények biztosítják. A saját nevelésű fűszerek a frissesség és vegyszermentesség mellett üde látványt nyújtanak a szürke téli napokon. Nem is gondolnád, milyen egyszerűen lehet állandóan friss petrezselymed kert nélkül és télen is. Itt van nagyanyáink méltánytalanul elfelejtett trükkje!
Nagyné Laki Erzsébet olvasón árulta el a nagyanyánk elfelejtett trükkjét.
“Nekem ez a virágom ilyenkor. Két hete még egy levele sem volt. A cserepes nekem soha nem marad meg, ezért próbálkoztam ezzel a régi praktikával.
Jó vastag fehérgyökeret választok, amin van zöld levél is. Ha azokat a zöldeket elhasználtam, a fehérrépa tetejét levágom és vízbe teszem. Kevés víz kell neki, különben hamar elrohad. Egy kis tányér vagy akár egy befőttes üveg teteje is elég neki.
Ablakban, hűvös helyen tartom, naponta cserélem a vizet.
Pár nap alatt már elkezd hajtani.
Gyakran több petrezselyem fejecskét is teszek külön-külön vízbe. A fehérrépa ezen részét egyébként csak eldobnánk, így pedig mindig van friss petrezselymem.
Zellerrel is ugyanígy működik. Sok sikert hozzá!”
Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Nagyné Laki Erzsébetnek!
További olvasnivalók fűszernövényekről
Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!
További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!
Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: