Túrógombóc, ahogy mindig sikerül

Ahogy sokaknak, nekem is ott a konyhában a Horváth Ilona féle szakácskönyv, amit ráadásul előszeretettel forgatok. Többnyire semmi gondom a receptekkel, az utasításokat követve jól sikerül az étel. A túrógombóccal, viszont valahogy sosem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Aztán valahol rátaláltam a pillekönnyű és elrondhatatlan túrógombóc receptjére, azóta gyakran készítem desszertként is.

 

 

Túrógombóc recept

Hozzávalók

1/2 kg túró

2 tojásfehérje habbá verve

4 dkg vaj

4 kanál búzadara

kis só

Vajon megpirított zsemlemorzsa a bevonásához.

 

Elkésztése

A túrót villával összetöröm, a tojásfehérjéket kemény habbá verem és az összes hozzávalót kézzel összedolgozom. 1/2 órára hűtőbe teszem. 

Kézzel gombócokat formálok és sós, forró vízben kifőzöm. Amint feljönnek a tetejére, azonnal kiveszem a vízből és beleforgatom a vajon a megpirított zsemlemorzsába. Ezt mindig érzésre csinálom, így nem tudok mennyiséget mondani hozzá.

Télen többnyire porcukros tejföllel tálalom, gyümölcsszezonban viszont gyakran karamelles gyümölcsszósz kerül mellé. Most épp a kertben termett utolsó eprek estek áldozatul.

Ha te is imádod a túrós recepteket, ajánlon figyelmedbe a brutálisan finom és egyszerű túrófánk receptjét.


Figyelem!

2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!



További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Tovább a blogra »