Balkonada

Brutálisan finom és egyszerű túrófánk

Csuda jó, ha az embernek sok ismerőse van. Mindig akad valaki aki figyelmezteti elfelejtett dolgokra. Ma például a pár éve a Facebookra feltett túrófánkom receptjét kérte az egyik ismerősöm. Annak idején megsütötte és nagy sikere volt az egész család körében. A receptet időközben elvesztette, de most a farsang közeledtével eszébe jutott. Még szerencse. Így nekem sem kell törnöm a fejem, hogy mi legyen a hétvégi desszert. A túrófánk elkészítéséhez nem kell konyhatündérnek lenni, egyszerű az összeállítása és sütése is. Amilyen gyorsan kivitelezhető, olyan gyorsan el is fogy.

 

fánk1

 

Brutálisan finom és egyszerű túrófánk

Hozzávalók:
25 dkg túró
3 evőkanál cukor, (én 2 és féllel tettem, mindenből kispórolom a cukor kb. 20 %-át)
3 evőkanál tejföl
3 tojás
25 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
egy kicsi só
reszelt citrom héj (ez el is maradhat, bár szerintem nagyon jól illik hozzá)
olaj a sütéshez

Elkészítése:

A villával összetört túróba belekeverjük az összes hozzávalót. Ha túl sűrűnek ítéljük, tegyünk még bele tejfölt. 10-20 percig pihentethetjük, majd felforrósítjuk az olajat. Kanállal kis fánkocskákat szaggatunk a masszából és bő, forró olajban kisütjük. Egyszerre ne rakj túl sok fánkot az olajba. Ha elég helyet hagysz a fánkocskáknak, akkor maguktól is megfordulnak amint az egyik oldaluk megsült. Aranybarnára sütjük és papírtörlőre tesszük, ami felszívja a felesleges zsiradékot.
 

fánk2

 
Bátran ajánlom kezdő, gyakorlatlan házasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker. Erdei gyümölcs vagy egyéb savanyú lekvár illik hozzá. 
 
Ha pedig nem puffancs, hanem fánk formában készítenéd a túrófánkot, itt találsz hozzá leírást:
 
 
 
 

Figyelem!
2021. január 1 után ez a blog nem frissül. Friss tartalmakért kérlek keresd a Balkonada.hu oldalt!

További lehetőségek, hogy kapcsolatban maradjunk:

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek rendszeresen eljussanak hozzád!

 

Balkonada hírlevél

 

Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Képes inspirációkért keresd fel a Pinterest oldalamat.

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Ildi76 says:

    Ma délután megcsináltam – nagyon finom!!!!

  2. Nagy Jucó says:

    Kedves Ildi!
    Köszönöm a visszajelzést! 🙂 Eddig még nem találkoztam olyannal, akinek ne ízlett volna. 🙂

  3. Klara Szabó says:

    Most sütöttem meg, hát, ez valóban fergetegesen finom. Ahogy sült, ugy ettük.Nem volt itthon citrom,gondoltam menet közben, hátha nem rontja el egy kis grapefrutlé. Nem rontotta el. A höfokot kell eltalálni, amit az elsőnél megtapasztaltam, és valóban nem szivja meg magát olajjal, nem ugy, mint egy korábbi recept szerint. Köszönöm.

  4. Köszi Klára a visszajelzést!
    Mi is ezekért imádjuk. 🙂 Na meg persze az egyszerűsége, gyorsasága is igen nagy pozitívum.

  5. Éva Patay Tiborné says:

    Kiírtam.. kipróbálom..kedvencem minden étel..ami túróval készített..a túrós lepény is igen..egyszerű, gyorsan készíthető,,nagyon finom..

  6. Ezt rengetegen imádják és elronthatatlan. Biztso vagyok benne, hogy nektek is ízleni fog.

    Sok sikert hozzá!

  7. Molnár-Simon Bernadett says:

    Szia,

    morzsalékos túrót használsz vagy inkább a krémesebbet?
    Üdv, Berni


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!