Balkonada

Gigantikus zöldfal Londonban

Az élőfalak egyre fontosabb szerepet játszanak a városi emberek életminőségének javításában. A növényfalak esztétikai szépségük mellett csökkentik a  városok levegő- és porszennyezését, hisz a növények széndioxidból oxigént termelnek, így tisztítják a levegőt. A zöldfal a fenntartható fejlődés, a környezettudatos gondolkodás és a reprezentatív figyelemfelkeltés eszköze, amit tervezők, designerek előszeretettel alkalmaznak.  London legnagyobb zöldfalának megépítéséhez csupán hat hétre volt… Tovább »

Növényfalak, minifák és kávéillat a bankban

Aki belép a Budapest belvárosában pár napja megnyitott bankfiókba, gyakran azonnal visszahőköl a látványtól. A növényfalakat, minifákat látva, a csábító kávéillatot érezve joggal bizonytalanodik el bárki. Az újraértelmezett bankfiók mind funkciójában, mind megjelenésében eltér a megszokottól. Az Olimpiai park szomszédságában nemcsak pénzügyeket intézhetünk, a kellemes hangulatú helyen közösségi életet is élhetünk a természet közelségét élvezve és zamatos biokávét… Tovább »

Eiffel Palace: Európa legzöldebb épülete díjat kapott

A Budapest belvárosában található, műemléki felújításban újjászületett környezettudatos irodaház, az Eiffel Palace nyerte el a fenntartható építés egyik legrangosabb elismerését, a WorldGBC Europe Leadership in Green Building Awards 2015 díjat.     Veronában a Greenbuild Euromed konferencián 2015. október 15-én jelentették be a WorldGBC ERN Leadership Award 2015-ös díjazottjainak névsorát. A zöldépítés egyik legrangosabb európai seregszemléjén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!