Balkonada

Lenyűgöző ballagási virágcsokrok

Szinte nincs is olyan család, amelyikben ne lenne legalább egy idén ballagó diák. A ballagás egy ifjú életében nagy mérföldkő, érdemes tehát méltóképpen megünnepelni és emlékezetessé tenni. Minden ünnepünknek bearanyozói a virágok, a ballagás fényét is emelik a tantermek díszítésére használt és a ballagók, valamint a tanárok részére ajándékozott virágok. Ballagásra bármilyen típusú virág vagy virágcsokor… Tovább »

Ballagási virág egyszeregy

Egy fiatal életében a középiskolai ballagás fontos mérföldkő, a felnőtté válás ünnepélyes nyitánya. A ballagás speciális magyar szokás. A szó a latin “valetans”, búcsúzó szóból ered. Az első ballagást a 1870-es években Selmecbányán tartották. A szokás hamarosan elterjedt az egész országban, csak úgy, mint a ballagó diákok virágokkal való köszöntése. A ballagás az év egyik… Tovább »

Tuti tippek nőnapi virág vásárláshoz

A Nőnapot virágos ünnepnek is nevezik, ami valójában politika demonstrációval indult több, mint 100 évvel ezelőtt. A szocialista érdekvédő mozgalom  a nők politikában való részvételét, a nyolcórás munkanap bevezetését, a férfiakkal megegyező bérezést követelte.  Az idők során az üzenete nem változott és a követelések egy része sem teljesült maradéktalanul. A rendszerváltás óta egyre kevesebb munkahelyen… Tovább »

Így add át a virágot! – A virágátadás 6+1 aranyszabálya

Reményem szerint február 14-én, Valentin-napon  kevés olyan ember lesz, aki nem kap vagy nem ajándékoz virágot. Mint mindennek a virágátadásnak is meg kell adni a módját. Nem árt viszont pár alapszabályt betartani a virágok átadásakor, hogy a pillanat varázsa tökéletes legyen.     Az emberiség soha nem tudott növények, virágok nélkül élni. Óegyiptomban, az ókori római és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!