Balkonada

Boldog Valentin-napot!

Valentin-napra egy ősi áldást hoztam. Rövid, tömör, de azt hiszem ebben minden benne van, amit kívánhatok. Fogadd szeretettel!     Legyen előttetek mindig az Út! Fújjon mindig a hátatok mögül a szél! Melegen süsse arcotokat a nap! Az eső puhán essen földjeitekre! S míg újra találkozunk hordozzon tenyerén az Isten!         Február… Tovább »

Valentin-napra ajándékozz tulipánt

A Valentin-nap legkedveltebb virága még mindig a vörös rózsa. Pedig nem feltétlenül kellene ennek így lennie. Az év első nagyobb ünnepe nemcsak a szerelemről szól, hanem a szeretet, a barátság kifejezésnek különleges alkalma és egyben tavaszváró esemény is. Mindenkit arra szeretnék bátorítani, hogy a kissé unalmas és minden évszakban elérhető rózsa helyett válasszon inkább tulipánt,… Tovább »

Itt vannak a Valentin-nap kedvenc virágai

A szerelmesek és így a Valentin-nap klasszikus virága a vörös rózsa. Az extra hosszú szárú ecuadori és kolumbiai fajták akár csak egy szál magukban, némi zölddel kiegészítve is igen mutatósak. A méregdrága vörös rózsák helyett azonban számtalan szép virágot ajándékozhatunk, amelyekkel ugyanúgy kifejezhetjük szeretetünket és szerelmünket.     A Valentin-nap világszerte a szerelemesek, a barátság és… Tovább »

Szeretetcsokor: elismerés a kiemelkedőknek

Mindig izgalmas egy élő legendával, egy kivételes tehetségű és köztiszteletben álló személlyel találkozni. Nekem most ismét megadatott. Guba Ági mester virágkötő a csodálatos teraszos otthonában tea és sütemény mellett fogadott, hogy megossza velem a Szeretetcsokrok történetét.     Guba Ági mester virágkötőt méltán tartják a legismertebb hazai virágkötők egyikének. Virágüzletét és vele magániskoláját egy éve… Tovább »

Miért kell nekünk a Valentin-nap?

Február 14-e Európa-szerte egy jelentős „virágos” ünnep, ami a szerelemről, a szeretetről és a barátságról szól és egyben egy tavaszváró esemény is. Örök dilemma, hogy kell-e nekünk magyaroknak ez az angolszász hagyományokon alapuló ceremónia.     Nincs még egy ünnepünk, ami annyira megosztaná az embereket, mint a Valentin-nap. A kilencvenes évek elején meghonosodott ünnep a fiatal… Tovább »

Valentin-napi ajándéktipp: séta a hóvirágok földjén

Nem kell ahhoz milliomosnak lenned, hogy virágok millióival ajándékozd meg a kedvesed Valentin-napon. Elég csupán ellátogatni az Alcsúti Arborétumba, ahol 2,5 hektáros hóvirágmezőn sétálva romantikázhattok.       Az Alcsúti Arborétum hóvirágmezeje  egyedülálló hazánkban. A 7 hóvirágfaj (pl. levantei, kikeleti, krími, bizánci ) 24 fajtája különleges látvány. Az idei évben a hóvirágok már kb. két héttel korábban kidugták kis fehér… Tovább »

Legszebb szerelmes virágok

Amikor hazánkban az 1990-es évek elején meghonosodott a Valentin-nap megünneplése, sokan örömmel fogadták. A közelgő tavasz első ünnepe különösen a fiatalok körében vált divatossá. A február 14-i nap egy kitűnő alkalom arra, hogy a szerelmesek meglepjék egymást apró ajándékokkal. Valentin-nap alkalmából olyan virágokat gyűjtöttem egy csokorba, amik valamilyen módon kapcsolódnak a szerelemhez.   Vörös rózsa  A… Tovább »

Így készíts jégmécsest 5 lépésben!

A február 14-i  Valentin-naphoz kapcsolódóan pár napja írtam egy bejegyzést az balkonok feldíszítéséről, romantikussá tételéről. Többeknek megtetszett a jégmécses ötlete és a Facebook oldalamon kérték írjam le, hogy kell készíteni. Szívesen megosztom tapasztalatimat. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kevés munkát igényel. A hétvégére ígért plusz 10-15 fok és a mécses lángja miatt a tartósságát nem tudom garantálni, ennek ellenére érdemes… Tovább »

Valentin-nap az erkélyen? Miért ne!?

A hűvös, rideg februárban talán elsőre furcsának találod az erkélyen való valentinozás ötletét. Végül is miért ne? Persze nem arra gondolok, hogy órákig a balkonon üldögélve töltsétek az estét vagy ott fogyasszátok el az ünnepi menüt. Egyszerűen csak néhány ötletet hoztam a balkon ünnepi díszbe öltöztetéséhez.   A magyar néphagyomány szerint a madarak Bálint napján,… Tovább »

Legenda vagy valóság? Szerelmesek szentélye: Júlia erkélye

Február 14-e  Valentin-nap, a szerelmesek napja. A legjobb alkalom arra, hogy bemutassam a világ talán legtöbbet fotózott erkélyét, a szerelmesek mekkáját. Még akár egy utazás is megtervezhető a következő héten és Valentin napon egy felejthetetlen élménnyel kényeztetheted kedvesedet. Évente, több, mint egy millió turista keresi fel a kultikus helyet Veronában, ahol a legenda szerint Rómeó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!