Balkonada

Varázslatos képsorozat egy rózsabimbó születésétől az elmúlásáig

A sokféle színben, formában és illattal pompázó rózsa a magyar kertek egyik favoritja. Bármilyen méretű és stílusú kertbe jó választás, a kicsitól a nagyig, a klasszikustól a modernig megállja a helyét. Kerti út szegélyeként, falra vagy pergolára futtatva, teraszon vagy balkonon cserépbe ültetve garantáltan az egyik legmutatósabb virág.      Virágai kétség kívül a bimbók kezdeti… Tovább »

Bevált módszerek rózsa szaporítására

Ha egyszer számba venné valaki a kertekben található dísznövényeket, a gyakorisági lista élén minden bizonnyal a rózsa állna. Kevés olyan falusi vagy városi kertet találunk, amelyikben ne lenne legalább egy tő rózsa. Gazdag forma és színvilága, csodás illata és nem utolsó sorban könnyű gondozása a rendkívüli népszerűségének titka.     Az öntézésen túl a gondozás kimerül a… Tovább »

Színpompás rózsafesztivál Hollandiában

Bár Hollandiáról elsősorban a tulipán jut eszünkbe, el kell ismernünk, hogy a rózsáik is igen különlegesek. Lottumban, a mindössze 2.000 lelket számláló, rózsatermesztéséről híres faluban egész évben rózsaillat lengi be a levegőt. Az illatorgia minden páros év augusztusában megsokszorozódik, amikor az 50-60 ezer látogatót vonzó rózsafesztivált rendezik. Sétálj velem a pazar dekorációk között!          … Tovább »

Végtelen szőregi rózsamező

A szőregi rózsa egy fogalom egész Európában. Magyarország egyetlen rózsatőtermesztő tájkörzetében, Szőreg környékén évente mintegy 4,5-5 millió rózsatövet nevelnek, melynek jelentős részét exportálják. A kiváló minőséget a Közép-Európában egyedülálló földrajzi és környezeti adottságok, a közel másfél évszázados hagyomány, tapasztalat és szakmai tudás garantálja.     A Szeged melletti Szőreg a honfoglalás óta lakott hely, a Szent Fülöp tiszteletére emelt… Tovább »

Megnyílt a Rózsaünnep Szőregen!

A Szegedhez tartozó Szőregen, a rózsák hazájában immár 17. alkalommal nyílt meg a három napos Rózsaünnep. A Tisza-Maros szögi települések összefogásával megvalósuló nagyszabású rendezvény egyrészt tisztelgés a környék százhúsz éves rózsatermesztési hagyományait folytató kertészek előtt, másrészt turisztikai látványosság. A több százezer virággal feldíszített település kiállításokkal, jótékonysági árveréssel, hungarikum bemutatóval, koncertekkel és sportrendezvényekkel csábítja a rózsák szerelmeseit. Pompás… Tovább »

Rózsás romantika a balkonon

Romantikus balkonok elmaradhatatlan kelléke a rózsa. Színével, formájával és illatával is elbűvöl. Igaz a fő virágzása júniusra tehető, ekkor a legszebb, de rövid pihenés után utóvirágzásra is számíthattunk. Folyton virágzó fajt választva pedig tavasztól őszig csodálhatjuk a virágokat.     A rózsa már az antik görög és római világban is fontos kultusz növény volt. A… Tovább »

Rózsába borult Szőreg

Régi vágyam volt, hogy egyszer eljussak Szőregre, a Rózsaünnepre. Az idén végre megvalósult. Ugyan ez volt az első látogatásom ide, de szerintem nem az utolsó. Hoztam egy képes beszámolót, bár a képek nem tudják visszaadni a rendezvény hangultatát, színeit, illatai. Nincs mese, jövőre el kell látogatni!     A Szegedhez tartozó Szőregen, a rózsák hazájában immár… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!