Balkonada

Rózsás romantika a balkonon

Romantikus balkonok elmaradhatatlan kelléke a rózsa. Színével, formájával és illatával is elbűvöl. Igaz a fő virágzása júniusra tehető, ekkor a legszebb, de rövid pihenés után utóvirágzásra is számíthattunk. Folyton virágzó fajt választva pedig tavasztól őszig csodálhatjuk a virágokat.     A rózsa már az antik görög és római világban is fontos kultusz növény volt. A… Tovább »

Így készíts jégmécsest 5 lépésben!

A február 14-i  Valentin-naphoz kapcsolódóan pár napja írtam egy bejegyzést az balkonok feldíszítéséről, romantikussá tételéről. Többeknek megtetszett a jégmécses ötlete és a Facebook oldalamon kérték írjam le, hogy kell készíteni. Szívesen megosztom tapasztalatimat. Gyorsan, egyszerűen elkészíthető, kevés munkát igényel. A hétvégére ígért plusz 10-15 fok és a mécses lángja miatt a tartósságát nem tudom garantálni, ennek ellenére érdemes… Tovább »

Valentin-nap az erkélyen? Miért ne!?

A hűvös, rideg februárban talán elsőre furcsának találod az erkélyen való valentinozás ötletét. Végül is miért ne? Persze nem arra gondolok, hogy órákig a balkonon üldögélve töltsétek az estét vagy ott fogyasszátok el az ünnepi menüt. Egyszerűen csak néhány ötletet hoztam a balkon ünnepi díszbe öltöztetéséhez.   A magyar néphagyomány szerint a madarak Bálint napján,… Tovább »

Legenda vagy valóság? Szerelmesek szentélye: Júlia erkélye

Február 14-e  Valentin-nap, a szerelmesek napja. A legjobb alkalom arra, hogy bemutassam a világ talán legtöbbet fotózott erkélyét, a szerelmesek mekkáját. Még akár egy utazás is megtervezhető a következő héten és Valentin napon egy felejthetetlen élménnyel kényeztetheted kedvesedet. Évente, több, mint egy millió turista keresi fel a kultikus helyet Veronában, ahol a legenda szerint Rómeó… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!