Balkonada

Virágvasárnap a kertekben

Hogy kerül a csizma az asztalra, azaz a kert egy balkonkertészkedéssel kapcsolatos blogba? Teljesen jogos a kérdés. A Balkonada blogot azoknak a sorstársaimnak kezdtem el írni, akik kertészkedési vágyaikat csak egy pár négyzetméteres balkonon csillapíthatják. Aztán az élet mást hozott. Az olvasók közt egyre több a kiskerttel rendelkező. Ezt a tendenciát támasztja alá a hozzám intézett… Tovább »

Kankalin gondozása a lakásban és a kertben

A tavasz közeledtének egyik első és legbiztosabb jele, hogy a virágboltokat, a nagy áruházakat benépesítik az ezer színben pompázó kis virágok a kankalinok. A latin nevén Primulának hívott cserepes növényt igénytelensége és olcsósága igazán vonzóvá teszi. Az egyik legpompásabb és leghálásabb tavaszi virág üde színeivel kellemes hangulatot varázsol a lakásba. A fagyok elmúltával a kertbe,… Tovább »

Decemberi virágcsodák

Már az ország jó részén havazik, én viszont még adós vagyok pár képpel a decemberi jó időben virágzó növényekről. A képek december 20 és 27 között készültek. Nem minden napi jelenség karácsony előtt.     Deér Istvánné: “2014. december 20. Most fényképeztem a kertben. Lehet, hogy nem is karácsony jön, hanem húsvét ?”     Polovics… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!