Balkonada

Húsvéti üdvözlet a virágzó Rómából

Annak idején, amikor elkezdtem blogolni, az volt a célom, hogy értéket teremtsek, adjak valamit az olvasóknak, ami hasznukra válik. Akár tanácsot, akár egy kis szösszenetet, ami egy kis időre segít kiszakadni a napi gondokból. Ahogy telik az idő, rá kell jönnöm, hogy sokkal többet kapok vissza az olvasóktól, mint amit én adni tudok.     … Tovább »

Capri ősszel is mesés növényvilága

Capri, a Sorrentói-félszigethez közeli olasz sziget kellemes éghajlatának köszönhetően már a rómaiak korában is népszerű üdülőhely volt. A csöppnyi sziget területén két község osztozik: Anacapri és Capri. Fő látnivalói a római kori emlékek, a tengerből kiemelkedő Faraglioni-sziklák és a híres Kék barlang (Grotta Azzurra) mellett érdemes a divatos nyaralóhely növényvilágát is szemügyre venni.      Dél-Olaszországban barangolva… Tovább »

Ősszel is zöldellő Sorrentói-félsziget

Míg hazánkban az ősz pirosló, tüzes színeiben gyönyörködhetünk, tőlünk délebbre eső területeken még mindig a zöld szín uralja a tájat. Olaszország déli részén a mediterrán növények mellett megjelentek már az évvége kedvenc növényei a ciklámenek is. Nézz szét a Sorrentói-félszigeten!      A fotókat ismét kedves olvasónk, a nagy utazó Juhász Éva bocsátotta rendelkezésünkre pár szó kíséretében. “Október… Tovább »

Bosco Verticale – a világ első függőleges erdeje

Függőleges Erdő, így hívják a Milánó fölé magasodó két zöld tornyot. A 110 és 76 méter magas tornyok közel egy hektárnyi erdőnek adnak otthont, hogy a látványon túl a világváros levegőjének minőségét is javítsák.       A közel öt évig tartó építkezés 2014 őszén fejeződött be, a növények betelepítése az építési költségeknek csupán 5%-át tette… Tovább »

Dél-Olaszország növényei szilveszterkor

 Az új év is jól indul. Bajkóné Sági Kati Dél-Olaszország mesés tájain töltötte a szilvesztert. Nagy természetimádóként rengeteg csodás képet készített az ottani flóráról. Hozzájárulásával most közkincsé tesszük ezeket. Ami a mi éjhajlatunkon elképzelhetetlen az ott természetes. A mi téli mínuszainkat nem viselik el a mediterrán növények, teleltetni kell. Ott viszont a szabadban, takarás és… Tovább »

Szicíliai balkonok Mikuláskor

A decemberi plusz fokokban nem egyszerű a karácsonyra hangolódni. A nálunk délebbi országokban még kevésbé. Bár az emberek leleményesek, mindenhol, minden körülmények között megtalálják a módját, hogy egyedivé varázsolják az ünnepvárás napjait. Egyik kedves olvasónk, Juhász Éva a múlt héten tért haza szicíliai utazásáról és hozott pár fotót nekünk a virágos erkélyekről. Fogadjátok szeretettel.  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!