Balkonada

Indiai lótusz virágzás csodálatos videón

Szegeden a Füvészkertben már nyílnak az indiai lótuszok. Bevallom, én nem nagyon tudok betelni a kecses virágok látványával, talán épp ennek köszönhető, hogy rábukkantam egy csodálatos videóra. Úgy érzem ezt másoknak is látniuk kell, így örömmel teszem közzé. Lazulj el, élvezd a természet szépségét!     Ajánlok még egy videót az indiai lótusz virágzásról és az indiai… Tovább »

Virágba borult a Lótuszos tó Szegeden

Ismét megcsodálható Közép-Európa legnagyobb szabadtéri indiai lótusz állománya Szegeden a Füvészkertben. A lótuszt számos keleti kultúrában igen nagy tisztelet övezi, a tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés jelképeként tartják számon.     A Szegedi Tudomány Egyetem Füvészkertjét Győrffy István professzor alapította 1922-ben. A 17 hektáros kertben közel 5000 növényfajt és fajtát mutatnak be. A kert… Tovább »

8+1 meglepő tény az indiai lótuszról

A Dél-, és Délkelet-Ázsiában honos indiai lótusz a keleti kultúrák kedvelt növénye, a buddhizmus szimbóluma. A tisztaság, a felvilágosodás, a megújulás és újjászületés jelképeként tisztelik szerte a világon. A buddhizmus terjedésével szubtrópusi és forróégövi területekre és Ausztrália észak-keleti részére is eljutott. Összegyűjtöttem 8+1 kevésbé ismert tényt az indiai lótuszról, amiket talán még Te sem tudtál.    … Tovább »

Lazítsunk egy kicsit lótuszokkal!

A júliusi virágos programajánlómban az egyik kedvencemet, a Szegedi Füvészkertben rendezett Lótusz napokat is ajánlottam. A múlt évben készített fotóimból összeállítottam egy videót, amit szeretettel ajánlok figyelmedbe.     Ne feledd, a Lótusz napok július 27-én, vasárnap is tart. A lótusz virágzás pedig egészen augusztus közepéig látható. Irány Szeged!       A tavalyi Lótusz napon… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!