Balkonada

Csodálatos fotók a világ legnagyobb virágos kertjéről

Május 15-ig ismét látogatható a világ legcsodálatosabb és legnagyobb tavaszi kertje a hollandiai Keukenhofban. A 32 hektáros parkot úgy alakították ki, hogy a közel két hónap alatt mindig lenyűgözze a látogatókat.      Keukenhof egy csoda, amit minden természetimádónak és depressziósnak receptre fel kellene írni. A park szabadtéri területén évente 7 millió hagymás növényt ültetnek el. A márciusban érkezők… Tovább »

Művészet és tulipánok megkapó találkozása

A természet szépségét még a mai kor technikai eszközeivel is igen nehéz visszaadni. Vannak, azonban, akiknek ez már évszázadokkal ezelőtt is sikerült.     A képrögzítő eszközök megjelenése előtt festők ezreit ihlették meg a természet ékkövei a csodálatos virágok. Bár az egyik legismertebb német-alföldi festő Vincent Van Gogh a napraforgóiról, pipacsairól, íriszeiről és barackfa virágairól híres, most… Tovább »

Keukenhof, a csodálatos holland virágpark

Szélmalom, facipő, bicikli, csatorna, foci, tulipán. Közhelyek, amik Hollandiáról először eszünkbe jutnak. Aki egyszer már járt ott tavasszal  az garantáltan a tulipánt említi az első helyen. A végeláthatatlan színpompás tulipánmezők mindenkit lenyűgöznek. A kis ország idegenforgalmában igen jelentős a tavaszi időszakban virágbarátok százezrei zarándokolnak a világ legnagyobb és legszebb tavaszi kertjeként ismert virágparkba, Keukenhofba. A látogatók jó… Tovább »

Indul a tulipánszezon

Több éves hagyomány Hollandiában, hogy január közepén Nemzeti tulipán nappal nyitják meg a tavaszi szezont és így népszerűsítik a holland hagymás virágok termesztését. A tulipán hallatán szinte mindenkinek a végtelen, szélmalmokkal tarkított csodálatos holland tulipánmezők jutnak eszébe. Nem véletlenül. Hollandia a tulipán termesztés fellegvára. A világ különböző tájain eladott tulipánok több, mint 90 %-a innen… Tovább »

Köszöntsd a tavaszt a festői Hollandiában!

Hollandia egész évben izgalmas, csodálatos látnivalókban bővelkedő ország. Legszebb arcát azonban tavasszal, a tulipánok virágzása idején mutatja. A napsütötte végeláthatatlan tulipánföldek, a komoran és büszkén álló szélmalmok igazán romantikus hangulatot kölcsönöznek a tájnak. A hollandok kedvesek, szeretik a külföldieket, hisz tudják, hogy a növénytermesztés mellett a turizmusból van a legnagyobb bevételük.  Nincsenek hegyeik, a globális felmelegedés… Tovább »

Dupla örömös karácsonyi ajándék tipp

Szeretek úgy ajándékozni, hogy azzal féktelen boldogságot okozzak. Többnyire sikerül is eltalálni mire vágynak a szeretteim. Lehet, hogy a korral jár, de az utóbbi években a tárgyak helyett egyre inkább élményt ajándékozok. Hol egy színházjegy, hol egy múzeumi belépő, hol egy különleges utazás kerül a fa alá. Azért is imádom az ilyen jellegű ajándékot, mert… Tovább »

10+1 meglepő tény a holland virágtőzsdéről

Belegondoltál már, amikor a virágüzletben virágot választottál, hogy az az egy szál növény milyen hosszú utat tett meg, mire a virágüzletbe eljutott? Valahogy így kezdem a virágkereskedelem hazai rejtelmeiről szóló cikkemet.  A Facebook oldalon több hozzászólást és kérdést is kaptam, főleg a holland virágtőzsdével kapcsolatban.  A kérdéseket természetesen ott megválaszoltam, de a nagy érdeklődésre tekintettel… Tovább »

Tulipán virágzás extra virágosan Hollandiában

Csodálatos virágos utazásra invitállak, ezúttal nemcsak virtuálisan. Hollandia – a  fél magyarországnyi területű ország – minden évszakban tartogat szépségeket, meglepetéseket az odalátogatóknak, de talán tavasszal a legkülönlegesebb. A végtelen hosszúságú tulipánföldek, a virágos parkok feledhetetlenné teszik az utazást. Mi erre most ráteszünk még egy lapáttal.   A PROKO Travel utazási irodával közösen egy virágos programokkal… Tovább »

Egyszer mindenkinek látnia kell: Bloemencorso virágfelvonulás Hollandiában

Az emberiség sose tudott növények, virágok nélkül élni. A virágok nyelve az egész világon közös. Bár az egyes virágok üzenete, jelentéstartalma országonként eltérő. egy dolog vitathatatlan: az örömet és vigasztalást hoznak. Nagy múltra tekintenek vissza a virágkarneválok, virágfelvonilások is. Hazánkban a több, mint 100 éves,  évente, az augusztus 20-i héten megrendezésre kerülő Debreceni Virágkarnevál a… Tovább »

Európa virágoskertje: Keukenhof, a holland “konyhakert”

Külföldi kitekintő sorozatomban ma egy fantasztikus helyet szeretnék bemutatni, amit minden természet kedvelőnek látnia kellene egyszer. Csütörtökön nyitja meg kapuit a világ legnagyobb és legszebb tavaszi kertjeként ismert virágpark Keukenhofban, Hollandiában. A nemes egyszerűséggel Európai virágoskertjének is nevezett 32 hektáros park neve szó szerinti fordításban konyhakertet jelent.       Az évente több százezer látogatót… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!