Balkonada

Bámulatos virágos ruhaköltemények

Nem állítom, hogy mindennapi használatra tervezték őket. Nem állítom, hogy kényelmes viseletek. Sőt azt sem, hogy mindenkinek jól állnak. Megcsodálni viszont mindenképp érdemes azokat a virágkompozíciókat, amit Dakó Zsolt virágkötő álmodott meg és mutatott be Szigetszentmiklóson a Hortus Hungaricus kiállításon.                 Gyönyörűek a ruhák és lányok. Önfeledt mosolyukat… Tovább »

Ilyen volt a Jubileumi Hortus Hungaricus virágkiállítás

Ragyogó napsütés és a beígért virágcsodák várták az idei, az immár 20. Hortus Hugaricusra kilátogató kertbarátokat és virágimádókat. A szakmai nap előadásai soha nem látott létszámú érdeklődő előtt zajlottak. A szombati és vasárnapi közönségnap igazi családi programhoz méltóan vidám hangulatban telt. Aki ott járt, az mindezt megtapasztalta és valószínű nem távozott üres kézzel.  A távol… Tovább »

Káprázatos virágözön, bódító virágillat, csábító mintakertek…

Káprázatos virágözön, bódító virágillat, csábító mintakertek, trendi lakás belsők, interaktív kisgép bemutatók, színvonalas gyermekprogramok. Mindez egy rendezvényen, évente egyszer csak három napig várja a virágimádó nagyközönséget. A hétvégén kezdődő, a hazai kertészeti szakma színe-javát felvonultató Hortus Hungaricus Nemzetközi Virágkiállítás és Vásár önfeledt szórakozást kínál a család minden tagjának. A látogatók megismerkedhetnek a lakberendezés, a virágelrendezés legújabb irányzataival,… Tovább »

Sikerélmény a kertben

Az élet minden területén fontos a sikerélmény. Csak is akkor tudunk bármit kedvvel, a hosszú távon végezni, ha annak látjuk értelmét, élvezzük eredményét. A kertészkedés is csak akkor válhat igazi hobbivá,  ha az első akadályokat jól vettük, a kezdeti próbálkozások sikerrel járnak. Egyes dísznövények gondozása nagy odafigyelést, több éves tapasztalatot igényel, csakis gyakorlott kertészkedőknek javasolt.  Szerencsére… Tovább »

Kertészkedjünk gyerekekkel!

A kertészkedés az egyik leghasznosabb szabadidős tevékenység. A közös kerti munkák jó alkalmat adnak arra, hogy a gyerekeket kirángassuk a számítógép, a Tv elől és közös élményeket szerezve akár komoly témákat is megbeszéljünk. A kertészkedéssel szórakoztatva, játékosan nevelhetünk.  A természet titkainak felfedezésével egyidejűleg fejlődik a gyerekek kézügyessége, szín- és formafelismerő képessége, szaglása, tapintása. Az elvetett apró mag… Tovább »

Itt vannak a nyertesek! – Hortus Hungaricus

Pár napja nyereményjátékot indítottam, aminek nem kisebb volt a tétje, mint 3*2 belépőjegy  az ősz legvirágosabb rendezvényére, a Hortus Hungaruicusra. A Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár önfeledt családi kikapcsolódást kínál minden korosztálynak. A játékban három egyszerű kérdésre kellett válaszolni. Összesen 193 válasz érkezett, ebből 146 volt hibátlan.  A tökéletes választ beküldők között a… Tovább »

Tényleg olyan drága a virág?

Belegondoltál már, amikor a virágüzletben virágot választottál, hogy az az egy szál növény milyen hosszú utat tett meg, mire a virágüzletbe eljutott? Mennyi ember áldozatos, nehéz fizikai munkájára, mennyi vízre, energiára, időre volt szükség a növény felneveléséhez, virágoztatásához? Milyen hosszú volt az út és mennyi ember működött közre mire a virág általad megvásárolhatóvá vált? Mennyi… Tovább »

Lélegzetelállító őszi dekorációk

Szívem mélyén még azt mondanám, hogy nyár van, de napról-napra tapasztalom, hogy a természet idén is hű önmagához. A tűztövis, a vadszőlő színesedő bogyói, a hulló őszi termések, a sárga és barna ezer árnyalatába öltöző lombok csalhatatlanul jelzik, hogy új évszak kezdődött. Felesleges hadakozni ellene, az így van rendjén. És milyen jó, hogy így van…. Tovább »

Nyerj belépőjegyet az ősz legvirágosabb kiállítására!

Az ősz és egyben az év legnagyobb és leglátványosabb dísznövényes rendezvénye a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Kiállítás és Vásár. A kiállítás szeptember 20-án és 21-én bódító virágillattal, káprázatos színkavalkáddal, változatos családi programokkal várja a virágimádókat és a kertbarátokat. A kertészeti szakma legrangosabb seregszemléjére most két felnőtt részére szóló belépőjegyet nyerhetsz.  Olvasd el a cikket, töltsd ki a három… Tovább »

4+1 közeljövőben lejáró pályázat

Az általam ajánlott zöld pályázatok közül többnek is a héten jár  le a határideje. Azt gondoltam összeszedem ezeket most egy bejegyzésbe, hisz van köztük olyan is, amiről hónapokkal ezelőtt írtam. Nézzük hát a határidők lejárati sorrendjében.     1. Előkertek – többszinten – Kertépítő pályázat fiataloknak : 2014. szeptember 08 A  Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti… Tovább »

Szeptemberi virágos programajánlók

Szeptemberben a szokásosnál jóval kevesebb virágos programon vehetünk részt, mint a nyári hónapokban. Lesz viszont egy nagyszabású rendezvény, amit a díszkertészeti szakma és minden kertbarát, valamint virágimádó már nagyon vár. Az évente egyszer megrendezett Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár a kertészeti szakma legrangosabb és legnagyobb  seregszemléje Közép-Európában.  De ne szaladjunk ennyire előre nézzük sorban… Tovább »

Szegfű, a hívogatás virága

Amikor betérünk egy virágboltba, hogy virágot válasszunk gyakran bele sem gondolunk, hogy akár egy szál virágnak  is fontos jelentés tartalma van.  Már az ókorban is ismerték a virágok jelrendszerét, ami az idők során jelentősen módosult és mára már szinte feledésbe merült. A virág választásnál nem szempont, hogy a virágok átadásával milyen üzenetet tudunk tolmácsolni szeretteink felé…. Tovább »

Előkertek – többszinten – Kertépítő pályázat fiataloknak

A Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége és a Flora Hungaria Kft. versenyre hívja a közép és felsőoktatási intézmények tanulóit, beleértve a 2013 – 2014. évben végzetteket is.     A  II. Jövő Kertépítő Mestereinek pályázat célja, hogy a szakoktatásban résztvevő diákok, illetve frissen végzett tanulók megmutathassák és megmérettessék tudásukat, elképzeléseiket a szakmai zsűri és a nagyközönség előtt…. Tovább »

Enteriőr verseny – Pályázati felhívás

Elsőre talán furcsának tűnik, hogy balkonkertészkedéssel, virágokkal foglalkozó blogomon egy lakberendező verseny felhívását teszem közzé. Jobban belegondolva, viszont rájöhetünk, hogy egy terasz, egy balkon ugyanúgy az életünk része lehet. Egy tudatosan kialakított és növényekkel gazdagon beültetett erkély a nappali meghosszabbítása. A “zöld nappalit” ugyanolyan lakályosan rendezhetjük be, mint a legkényelmesebb szobát. A balkonon a dísznövények, az egynyáriak,… Tovább »

Burjánzó balkon mustra: augusztus

Jó látni, hogy egyre-másra szaporodnak a csupavirág, muskátlis, leanderes erkélyek. Pár éve még úgy láttam, hogy az emberek csak a nagyobb, autó, szebb ház, okosabb mobil telefon terén igyekeztek lefőzni a szomszédokat. Biztató jelnek tartom, hogy a virágos kertek és erkélyek terén is elindult a versengés. Sikk szép virágokat nevelni, ápolni, rendben tartani a balkont…. Tovább »

Jön a 20. jubileumi Hortus Hungaricus!

Szeptember 19-én ismét megnyitja kapuit a kertészeti szakma legrangosabb kiállítása, a Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti Szakkiállítás és Vásár. Az idén 20. alkalommal  megrendezésre kerülő három napos esemény a jól bevált hagyományokat követve szakmai nappal és családi programokkal csábítja a virágok szerelmeseit Szigetszentmiklósra, a Flora Hungária Nagybani Virágpiac területére.     A magyar kertészeti szakma nemzetközi hírű kiállításának első… Tovább »

Madárbarát kert – óvodai pályázat

Régi olvasók már tudják, hogy mindig nagy lelkesedéssel írok olyan rendezvényekről, amik a növényekről, kertészkedésről, környezetünk szebbé varázslásáról szólnak. Különösen szívügyem a gyermekek megismertetése ezzel a csodálatos világgal. Mint oly sok mindent, a természet szeretetére nevelést sem lehet elég korán elkezdeni. A gyermekkorban látott minták, jó példák egész életünkre kihatnak. A családdal közösen eltöltött vidám percek örökre… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!