Balkonada

Idén nyáron a kert lesz a második otthonod

Nagy megtiszteltetés ért pár napja, amikor is a jövő héten rendezendő Gardenexpo kapcsán több blogger társammal együtt engem is megkérdeztek az idei év kerti trendjeiről. Szívesen mondtam el a gondolataim és örülök, hogy véleményem összecseng a többiekével.     “Természetesség, kényelem és időtállóság: ez a három szó jellemzi leginkább a kerti design alakulását. A fák… Tovább »

Különleges magyar szabadalom és kerti trendek a Gardenexpón

Gardenexpo 2017 Megszokhattuk már, hogy a Gardenexpo minden évben előrukkol valami újdonsággal. Tavaly a világító virágok vitték el a pálmát, az idén várhatóan a különleges magyar szabadalom, a lebegő bonsai lesz a sláger.     Szürreális meglepetéssel készül idén Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása: március 24-26. között a Budapest Arénában mutatják be először a nagyközönségnek az úgynevezett lebegő bonsai fát,… Tovább »

Kerti trend 2016: kényelem és praktikum összhangja

Kényelem és praktikum jellemzi leginkább 2016 kerti trendjeit. A kertben már nemcsak az esztétikai élmény dominál, előtérbe kerülnek a saját termesztésű zöldségek és gyümölcsök, valamint nagyobb teret kap a terasz, a szórakozás, kikapcsolódás fontos színtere. A Gardenexpo 2016-ról gyűjtöttem ötleteket.     Az idősebb korosztály körében hódít a rusztikus, a hagyományos falusi kert. A színes egynyári… Tovább »

Gardenexpo és Orchidea Ünnep 2016

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása, a Gardenexpo, 10. alkalommal várja a kertbarátokat friss ötleteivel, hogy ihletet adjon az ideális kert megalkotásához. Az azonos jeggyel látogatható társrendezvénye, az Orchidea Ünnep pedig már harmadik alkalommal kápráztatja el az orchideák rajongóit.     A március 18-19-20-i rendezvény különlegesen izgalmas programokkal és kertépítő versennyel kiegészülve várja visszatérő és új vendégeit a… Tovább »

Gardenexpo 2015, ahogy én láttam

A kertbarátok jól tudják, hogy a tavasz első kertészeti eseménye évek óta a Gardenexpo. Bár a kiállítás elsősorban nem a növényekről, a szűkebb értelemben vett kertészkedésről szól, a kerttulajdonosoknak ott a helyük. Minden megtalálható itt, ami a kerti életmódot kellemesebbé teszi ( bútorok, árnyékolástechnika, wellness, kerti sütés-főzés eszközei). A kialakított mintakertek rengeteg inspirációt, ötletet nyújtanak a kerttervezéshez,… Tovább »

Hamarosan itt a 9. Gardenexpo!

Bíbor tangó és modern lebegés. Ezzel a hangzatos és egyben titokzatos címmel nyílik meg a 2015. március 20-án a 9. Gardenexpo. A három napos rendezvényen fantasztikus bemutatókertekből meríthetsz ihletet saját kerted és balkonod megtervezéséhez és berendezéséhez. A Gardenexpo hagyományosan a tavasz hírnöke, ahova idén is 25.000 látogatót várnak. Az eseményen a kertépítés és teljes kertfelújítás előtt… Tovább »

Tea tulipánokkal és a végzet temploma – nyílik a 8. Gardenexpo!

Mindig nagy izgalommal várom, hogy kiderüljön milyen újdonsággal rukkolnak elő a Gardenexpo szervezői. A programokat és a kiadott sajtóanyagokat olvasva egyértelmű, hogy a hétvégén ismét érdemes lesz ellátogatni a Papp László Budapest Sportarénába.  Míg tavaly a tulipánoké volt a főszerep, addig az idén orchidea ünnep csábítja a virágok szerelmeseit.   A Gardenexpo sajtóközleménye: “Tea tulipánokkal,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!