Balkonada

Kétmillió szál virág díszítette a virágkocsikat Debrecenben

Debrecen az ötvenéves hagyományokhoz hűen idén is gyönyörű virágkocsik és mosolygós táncosok látványos karneváli felvonulásával ünnepelte augusztus 20-át. A felvonuló 16 virágkocsit összesen kétmillió szál virággal díszítették.     Az első felvonulást 1966-ban tartották, azóta 70-es években kimaradt 3 felvonolást leszámítva minden évben virágba öltözik a cívis város. A virágkocsik tervezés és feldíszítése már hónapokkal korábban megkezdődik…. Tovább »

Erdő Péter áldásával indul a Szent Korona virágkocsi Debrecenbe

Hatalmas a készülődés a hétvégén rendezendő 50. Debreceni Virágkarneválra. A Szent Koronát ábrázoló virágkocsi szokásos vándorútját az idén Esztergomban, Debrecen testvér városában kezdte meg. A Nagyboldogasszony napi ünnepi szentmisét követően Erdő Péter bíboros áldotta meg a karneváli menet első kocsiját.     A nemzet egységét jelképező Szent Korona virágkocsit 2009 óta mutatják be más városokban. Az… Tovább »

Az eső sem szegte a debreceniek kedvét

A rendkívül hideg és esős időjárás nem kis fejfájást okozhatott a 46. Debreceni Virágkarnevál szervezőinek. A karneváli hét több rendezvényét új helyszínre, szabad tér helyett fedett helyre kellett átcsoportosítani. Az augusztus 18-ra tervezett IV. Galiba Gyermekfesztivált augusztusra 22-re ütemezték át, bár az időjárás kiszámíthatatlansága miatt jelenleg ennek megtarthatósága is kérdéses. Az augusztus 20-i karneváli menet helyének… Tovább »

Múlt, jelen és jövő izgalmas találkozása a Debreceni Virágkarneválon

A Debreceni Virágkarnevál előtt már hónapokkal megkezdődnek a találgatások, hogy vajon milyen cégek, városok  virágkocsijaiban lehet majd gyönyörködni és mi lesz a virágkompozíciók üzenete. Nem kell tovább találgatni, kiderült, hogy az idén 16 virágkocsi vonul majd a karneváli menetben és a több éves hagyományhoz híven az idén is a Szent Korona vezeti majd a sort. Nézd… Tovább »

Virágkarnevál egy egész héten át

Debrecen legnagyobb, Magyarország egyik legnépszerűbb fesztiválja, a Debreceni Virágkarnevál 1966 óta, majdnem minden évben megrendezésre került az államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére. A nemzetközi hírű esemény csúcspontja az augusztus 20-i karneváli felvonulás, ahol látványos virágkompozíciók vonulnak fel magyar és külföldi művészeti együttesek, majorette csoportok, zászlóforgatók, fúvószenekarok zenés kíséretében. A Virágkarnevál már… Tovább »

Tiszafüred a Debreceni Virágkarneválon

Ugyan még két hét van a Debreceni Virágkarneválig, de a szerencsésebbek már megcsodálhatták az idei év két fantasztikus virágkocsiját. Debrecen és Tiszafüred városok közötti megállapodás alapján a Tiszafüredi Halasnapok keretében a Szent Koronát ábrázoló kompozíció mellett bemutatták a Tisza-tavi város virágkocsiját is.     A “Tisza-tó fővárosának” is hívott Jász-Nagykun-Szolnok megyei város a tó partjának legnagyobb települése és egyben gazdasági, kulturális,… Tovább »

7+1virágos programajánló augusztusra

A nyár utolsó hónapja nagyon sok jó programot kínál. Az Államalapítás ünnepe körüli napokban országszerte találunk érdekes, színes családi rendezvényeket. Használjuk ki a jó időt, az iskola kezdés előtti utolsó hétvégéket és fedezzük fel az augusztusi kínálatot! 1. VIII.Lótusznapok, Szeged Füvészkert – 2015. augusztus 1-2 Szegeden ismét két napos rendezvénnyel ünneplik a Közép-Európában egyedülálló, szabadtéri indiai lótusz… Tovább »

Kölcsey összehoz – Álmosd valóra vált álma a Debreceni Virágkarneválon

A 45. Debreceni Virágkarneválon a tavalyi évhez hasonlóan az idén sem a zsűri, hanem a közönség SMS szavazással döntött a nyertes virágkocsiról. A legjobb produkciónak járó díjat a díszvendégekből álló zsűri választotta ki.  A díjátadásra a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. két egyedi gyártású serleget készített, aminek meghatározott értéke, darabonként  500 ezer forint. A díjakat Kósa Lajos polgármester… Tovább »

Virágkarnevál a kulisszák mögött

Aki már járt a Debreceni Virágkarneválon, az többnyire ódákat zeng róla. Az évről évre egyre szebb és virágosabb megyeszékhely hűen őrzi a hagyományokat és csodás virágkompozíciókkal kápráztatja el a városba látogató százezreket. A száraz- és élővirágokkal feldíszített virágkocsik mellett hazai és külföldi néptánc, fúvószene, mazsorett és modern tánc csoportok gondoskodnak a fergeteges hangulatról. A színes programok… Tovább »

10 tény, amit nem tudtál a Debreceni Virágkarneválról

Virágtenger, zene, tánc, fesztivál hangulat, sztár fellépők – ezt kínálja az egy napos virágfelvonulásból egy egész hetes rendezvénnyé duzzadt Debreceni Virágkarnevál. Az ország egyik legismertebb és legszínvonalasabb rendezvénye évről-évre feledhetetlen élményt nyújt a civis városba utazó százezreknek. A Szent Istvánhoz és az új kenyér ünnepéhez köthető napok az idén is változatos, gazdag programot ígérnek. Az elmúlt… Tovább »

Virágkarneváli időutazás

Idén már 45. alkalommal rendezik meg hazánk egyik leghíresebb és leglátványosabb eseményét a Debreceni Virágkarnevált. Egyes kutatások szerint már 1905-ben volt egy látványos virágkorzó a város főutcáján, amit azért rendeztek, hogy a bevételből mentőkocsikat szerezzenek be. Sőt előkerült egy 1900-as fénykép is, ami virágokkal feldíszített kerékpárt örökített meg. Az első hivatalos karnevált azonban 1966-ban tartották hatalmas… Tovább »

7+1 virágos programajánló augusztusra

Augusztus igazán bővelkedik jobbnál-jobb programokban. Szokásomhoz híven most is összeállítottam egy listát a virágos rendezvényekről.  A legtöbb és legtartalmasabb eseményt az Államalapítás ünnepe előtti napok kínálják. Szinte az ország minden pontján találunk érdekes, színes családi programokat. Használjuk ki az iskola kezdés előtti utolsó hétvégéket és fedezzük fel az augusztusi kínálatot!   1. Lótusz virágzás a Szegedi Füvészkertben A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!