Balkonada

Praktikus tippek ballagási virágcsokor választáshoz

Nyakunkon a középiskolai ballagás. Ideje végig gondolni, milyen virágcsokorral lepjük meg a felnőtt kor előtt álló ballagókat. Legyen a virágcsokor stílusa akár hagyományos, praktikus, vicces vagy extravagáns, a legszebb természetes növényekből lesz. A fennkölt ünnepi hangulathoz nem illenek a mű- és papírvirágok és a mindenféle egyéb kiegészítők.     A ballagás a fiatalok életében nagy mérföldkő, érdemes virágokkal emelni fényét. Az… Tovább »

Természetes alapú virágcsokrok ballagásra fiúknak és lányoknak

A ballagási csokrok terén is egyre inkább hódít a vicces, az extravagáns. Sokan saját maguk barkácsolják össze az interneten talált inspirációk alapján a plüssöket, alkoholos dobozokat, üvegeket és egyéb használati tárgyakat tartalmazó kreatív csokrokat. Ezekből van elég a világhálón, ezért én természetes alapú csokrokat válogattam fiúknak és lányoknak egyaránt.     Minden ünnepünknek bearanyozói a virágok, a… Tovább »

Ötletes ballagási csokrok fiúknak

Ha ballagás, akkor virág. Fiúknak is. Manapság nem divat a férfiak részére virágot ajándékozni, talán egyetlen kivétel ez alól a ballagás. De milyen is egy fiús virágcsokor?     A virág ideális ajándék az üveg ital vagy egyéb tárgy mellé, de semmiképp nem helyette. A kerek csokrok nőiesek, férfiak részére valami markánsabb kell. Válasszunk hosszúkás csokrot vagy… Tovább »

Csodálatos ajándékcsomagolás egyszerűen

A legegyszerűbb ajándékot is felöltözteti az ötletes csomagolás. A szabályos formájú tárgyak, mint a könyv, a cd , a bonbon könnyen becsomagolhatók. A nem téglalap alakú tárgyakkal már nehezebb dolgunk van, hacsak nem helyezzük ezeket is dobozba. A dobozok csomagolásának sem kell szokványosnak lennie. Néhány apró ötlettel már is egyedivé varázsolható az unalmas doboz forma. A… Tovább »

Pénz ajándékozás kreatívan

Örök dilemma a ballagások, diplomaosztók idején: mi legyen az ajándék. A fiataloknak többnyire konkrét elképzelésük van, hogy mit szeretnének. Bár nagyon ellenzem a pénz ajándékozást, mégis azt mondom, ha nem neveznek meg konkrét ajándék tárgyat, amit szeretnének, akkor a pénz a legjobb ajándék. Hiába is próbáljuk kitalálni az ízlésüket vagy, hogy épp melyik legújabb kütyüre… Tovább »

Lenyűgöző ballagási virágcsokrok

Szinte nincs is olyan család, amelyikben ne lenne legalább egy idén ballagó diák. A ballagás egy ifjú életében nagy mérföldkő, érdemes tehát méltóképpen megünnepelni és emlékezetessé tenni. Minden ünnepünknek bearanyozói a virágok, a ballagás fényét is emelik a tantermek díszítésére használt és a ballagók, valamint a tanárok részére ajándékozott virágok. Ballagásra bármilyen típusú virág vagy virágcsokor… Tovább »

Milyen ballagási ajándékot adjak a pedagógusoknak?

Ismét itt a ballagási szezon. Ballagási virág egyszeregy címmel már írtam a ballagási ajándékok illemtanáról. Később elmondtam, mennyire fontos, hogy már kisgyerekkorban rászoktassuk a gyerekeket a virág ajándékozási rituálékhoz és milyen az igazi fiús ballagási ajándék. Ideje, hogy azokra is gondoljunk, akik hatalmas türelemmel, áldozatos munkával naponta újra és újra csemetéink nevelésén, okosításán munkálkodnak. Igen, a… Tovább »

Ballagási virág egyszeregy

Egy fiatal életében a középiskolai ballagás fontos mérföldkő, a felnőtté válás ünnepélyes nyitánya. A ballagás speciális magyar szokás. A szó a latin “valetans”, búcsúzó szóból ered. Az első ballagást a 1870-es években Selmecbányán tartották. A szokás hamarosan elterjedt az egész országban, csak úgy, mint a ballagó diákok virágokkal való köszöntése. A ballagás az év egyik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!