Balkonada

Virágos programajánlók október második felére

Már csak egy fél hónap van vissza októbertől, de dúskálhatunk a jobbnál jobb virágos programokban. A Balkonda blog őszi találkozóján én biztosan ott leszek, de a többi is tervben van. Gyere és találkozzunk!     Őszi Kertészeti Napok, Budai Arborétum – 2016. október 14-16 A háromnapos rendezvényen virágkötészeti kiállítás, bemutató és növényvásár is vár.  … Tovább »

Balkon Aranya pályázati határidő közeleg

Legyen zöldebb a város! alcímmel írták ki a Balkon Aranya pályázatot, aminek célja, hogy tanácsokkal és ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyék a kert örömét. Október 2-án lezárul a jelentkezés.     A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium a 2016. évben, immáron negyedik alkalommal hívja fel Budapest lakosait, hogy kertészkedjenek… Tovább »

Elindult a jelentkezés a Balkon Aranya pályázatra

Legyen zöldebb a város! alcímmel írták ki a Balkon Aranya pályázatot, aminek célja, hogy a pályázattal, illetve tanácsokkal és ötletekkel mindenki számára könnyen hozzáférhetővé tegyék a kert örömét. Ne habozz, zöldülj és jelentkezz!     A Szent István Egyetem Tájépítészeti és Településtervezési Karán a Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégium a 2016. évben, immáron negyedik alkalommal hívja fel Budapest… Tovább »

Díjnyertes balkonok

Lassan két évvel ezelőtt azzal a céllal hoztam létre ezt a blogot, hogy saját magam is tegyek azért, hogy közvetlen környezetem zöldebbé és virágosabbá váljon. Azt reméltem, hogy írásaim pár száz emberhez eljutnak és köztük akad majd pár, akik hasonlóan gondolkodva szintén fontosnak tartják, hogy élhetőbbé varázsolják lakóterületüket. Aztán úgy alakult, hogy sokkal több a rendszeres követőm,… Tovább »

Balkon Aranya pályázat harmadszor is

“Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!”, ezzel a már jól ismert szlogennel írták ki az idei évben is a Balkon Aranya pályázatot. A Budapesti Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának Rerrich Béla Tájépítész Szakkollégiuma 2015. évben harmadik alkalommal hívja a balkon tulajdonosakat, hogy kertészkedjenek otthon, „zöldítsék” környezetüket.     A pályázat célja a város zöldebbé tétele, fővárosunk kopár erkélyeinek felvirágoztatása…. Tovább »

Bunda vagy sem? Hajós András lakberendezője az amatőrök között!

Tavasszal, az alig pár hónapos blogomban írtam a budapestiek részére kiírt Balkon Aranya Pályázatról. Teljesen egyetértettem a verseny célkitűzéseivel, kitűnő ötletnek és lehetőségnek tartottam. Bár vallom, hogy nem kell ahhoz semmilyen pályázat, semmilyen központi kezdeményezés, hogy saját kis környezetünket szebbé tegyük, mégis megdobbant a szívem a kiírást olvasva. Még az is megfordult a fejemben, hogy… Tovább »

4+1 közeljövőben lejáró pályázat

Az általam ajánlott zöld pályázatok közül többnek is a héten jár  le a határideje. Azt gondoltam összeszedem ezeket most egy bejegyzésbe, hisz van köztük olyan is, amiről hónapokkal ezelőtt írtam. Nézzük hát a határidők lejárati sorrendjében.     1. Előkertek – többszinten – Kertépítő pályázat fiataloknak : 2014. szeptember 08 A  Hortus Hungaricus Nemzetközi Kertészeti… Tovább »

Tiéd a legszebb balkon? Balkon Aranya pályázatra fel!

“Mutasd a balkonod, megmondom ki vagy!” szlogennel hívják a budapestieket egy kis kertészkedésre és megmérettetésre a Corvinus Egyetem Tájépítészeti Karának munkatársai. A Balkon Aranya néven kiírt pályázat célja a város zöldebbé tétele, fővárosunk kopár erkélyeinek felvirágoztatása. A pályázati kiírásból vett idézettel: “Budapesten a legtöbb balkon kihasználatlan, csupaszok a homlokzatok és a párkányok. Csakis rajtunk áll,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!