Balkonada

Balkonada adventi kalendárium

A tavalyi nagy siker után ismét készítettem egy adventi kalendáriumot 24 zárt ablakkal. Minden ablak tartogat egy kis előre bekészített meglepetést, egy írást, egy videót vagy egy üzenetet. Igazi adventi kalendáriumhoz híven az ablakok előre nem nyithatók, az elsőt december 1-én tudod kitárni, az utolsó pedig december 24-én fedi fel titkát.   Te is szeretnél egy hasonló adventi kalendáriumot… Tovább »

Két tucat karácsonyi dekorációs ötlet balkonra

Télen többnyire kiürülnek és megszürkülnek a balkonok. De hol van az megírva, hogy ennek így kell lenni? Az ünnepvárás időszaka nagyon jó alkalom arra, hogy ismét színt és melegséget vigyünk a rideg külső térbe. Válogass kedvedre a két tucatnyi balkon dekorációból.                             … Tovább »

Adventi koszorúk az ország közterein

Az advent az év leghangulatosabb időszaka. A közterületi csupa fény és csupa pompa egy ideje már nem csak a nagyvárosokban élők kiváltsága. Apró falvak, pár száz lelkes települések főterein is egyre gyakrabban csodálhatunk meg ünnepváró dekorációkat. Olvasónk segítségével az ország különböző közterein elhelyezett adventi koszorúkról hoztam egy csokorra valót.            … Tovább »

Fanfáros angyal a kertbe saját kezűleg

Milyen jó is lenne, ha valaki vagy valami minden bajtól megóvna. Mondjuk egy angyal. Egy angyal a kertben, aki fenségesen áll és lényével, fanfárjával és fényével elűzi az összes bút, bánatot, gonoszt. Nem is olyan lehetetlen!     Az angyalok a zsidó, a keresztény és az iszlám hitvilágnak is fontos szereplői, sőt már a pogányoknál is megjelentek. A Biblia szerint az… Tovább »

Balkonada adventi kalendárium

Többször mutattam már virágoktól pompázó, díszes ablakokat, most viszont úgy döntöttem, hogy csukott ablakokat hozok. Még hozzá azonnal huszonnégyet. Az, hogy az ablakok titka rejtve marad-e csak rajtad múlik. Minden ablak tartogat egy kis előre bekészített meglepetést, egy írást, egy videót vagy egy üzenetet. Igazi adventi kalendáriumhoz híven az ablakok előre nem nyithatók, az elsőt december… Tovább »

Ez a trendi 2015 karácsonyán

A keresztény családi ünnepek legszebbje az advent, majd az azt követő karácsony. A lázas készülődés, az ajándékok izgalmas, néha fárasztó felkutatása örök, az advent és a karácsony színei és formái viszont évről-évre változnak. Ami tavaly menő volt, az az idén már ódivatúnak tűnhet, sőt akár egyenesen ciki. Összegyűjtöttem, hogy mire figyelj advent és karácsony tájékán,… Tovább »

Kuckós ünnepvárás a vintage balkonon

A karácsony egyik legszebb pillanata, amikor a család apraja-nagyja körbeállja a feldíszített karácsonyfát, közösen elénekelnek egy karácsonyi dalt és megkezdődik az ajándékozás. A másik legjobb dolog a karácsonyban maga a készülődés, ami nagyanyáink korában a négy hetes adventi időszakra korlátozódott. Manapság sok otthonban már november elején megkezdődik a ráhangolódás és az üresen tátongó erkélyek is új, ünnepi köntöst kapnak. Kedves… Tovább »

Mit üzennek az adventi vasárnapok angyalai?

Az évvégéhez, az adventi időszakhoz az angyalok is hozzátartoznak. Feladatuk az isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, védelme. Jó és rossz angyalok egyaránt léteznek, de természetesen hozzánk csak a jó angyalok látogatnak el. Kíváncsi vagy melyik adventi vasárnap melyik angyal száll le közénk? Olvass tovább!     Az anygalok a zsidó, a… Tovább »

Milyen legyen az adventi koszorú?

A karácsonyi készülődés számtalan öröme és teendője között számomra az ajándékok kitalálása, elkészítése és a lakás ünnepi díszbe öltöztetése a legkedvesebb. Igazi felüdülés az év végi hajrá egy nehéz, fárasztó napja után a hangulatos, karácsonyi aromáktól illatozó lakásba hazaérkezni. Az ünnepvárás nálunk a visszafogottságot, a karácsonyi pompára való fokozatos felkészülést is jelenti. A lakás átváltozása advent… Tovább »

Hány gyertya kerüljön az adventi koszorúra?

Az ünnepváró hangulatteremtés két legfontosabb jelképe az adventi koszorú és adventi naptár. A kis szempár csillogtató adventi naptárat többnyire az anyukák készítik nagy gonddal, szeretettel. Az adventi koszorú házi készítése is egyre népszerűbb. Elkészítése nem ördöngösség, de ha igazán szépet, ízléseset szeretnénk, akkor érdemesebb egy virágüzletben beszerezni.        Advent a keresztény kultúrákban a karácsonyt… Tovább »

Itt vannak az idei karácsony trendszínei!

Sokak számára az év legizgalmasabb időszaka az év vége, a karácsonyi készülődés az összes örömével és néha bosszúságával. A ráhangolódás öröme ilyenkor mindent legyőz, bearanyozza a szürke hétköznapokat. Vallom, hogy a karácsonynak nem az üzletről, az anyagiakról, a külsőségekről kell szólnia. Sokkal inkább az egymásra figyelésről, a szeretetről, a hagyományokról. Karácsony előtt nem csak a szívünket, a… Tovább »

Advent csak természetesen a Néprajzi Múzeumban

Szinte hihetetlen, hogy röpül az idő. Jövő vasárnap már meggyújtjuk az első gyertyákat az adventi koszorún. A Néprajzi Múzeum hagyományos Adventi Kiállítása és vására már most hétvégén segíti a ráhangolódást.     A múzeum hatalmas termeit az idén már 23. alkalommal töltötték be a virágkötészeti alkotások és belőlük áradó fenyőillat. Az izgalmas családi programokon a gyermekek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!