Balkonada

A vidéki Anglia vadvirágai

Egy színpompás nyári rét látványa igazi színorgia érzékszerveinknek, mintha a természet az összes szépségét, formáját és színét elénk akarná tárni, amit létrehozott. Ha mindehhez a tenger kékje szolgáltatja a hátteret, az már maga a paradicsom.

 

 

Szelle Edit olvasónk pont ilyen helyen, a vidéki Anglia paradicsomában járt. Az Unesco Világörökségi listára is felkerült Durdle Door közelében barangolva örökítette meg a gyönyörű vadvirágokat. A közelben 180 millió évvel ezelőtti dinoszaurusz és növényi ősleleteket is találtak.

Érdemes belegondolni, hogy azok a virágok, amiket ma látunk milyen nagy átváltozásokon mentek át, mi minden kellett a túlélésükhöz. A virágok színe és formája több millió éves kemény munka, fejlődés eredménye. Fennmaradásuk az őket beporzó rovaroknak, a magokat szétszóró madaraknak és az azokat szerte hordó szellőnek köszönhető. Na és a tápanyag szegény talajnak, a sovány talajon ugyanis színpompásabb vadvirágok nőnek.

Anglia nemzeti virága a “tudor rózsa” nem épp vadon termő virág, nemcsoda, hogy nem került a fényképezőgép fókuszába. Skócia nemzeti virágából, a bogáncsból azonban többet is sikerült lencsevégre kapni.

 

angliai_vadviragok9angliai_vadviragok1angliai_vadviragok4angliai_vadviragok8angliai_vadviragok7angliai_vadviragok5angliai_vadviragok3angliai_vadviragok2angliai_vadviragok6angliai_vadviragok10
< >

 

Angliában, csak úgy, mint Skóciában, igen népszerűek a karavánparkok, ahol elfogadható áron lehet szállást találni a látnivalók közelében. Az egyszerűektől és luxus kivitelűekig foglalhatók lakókocsik. Míg egy lakókocsit 6-8 millió forintért lehet megvásárolni, egy lakást vagy házat minimum 50-100 millió forintnak megfelelő fontért árulnak. Sokaknak a legkedveltebb nyári szállásuk a saját vagy bérelt lakókocsijuk. A jól felszerelt lakókocsik környezetét kis virágoskertekkel teszik otthonossá. És milyen jól teszik!

 

angliai_vadviragok15angliai_vadviragok14angliai_vadviragok13angliai_vadviragok12angliai_vadviragok11
< >

 

Nagyon köszönöm a csodás fotókat Szelle Editnek! 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Skócia legszebb kertje: Drummond

🌷 Anglia legfestőibb települése: Bibury

🌷 Az Oxfordi Egyetem varázslatos kertje

🌷 Gran Canaria csodálatos növényzete télen

🌷 Erdész, aki halála után megviccelte a virágot

🌷 Vadvirágos romantika a budapesti álomkertben

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!