Balkonada

Hangulatos terasz, ahol minden egyes perc nyaralás

A terasz, kert van értünk és nem fordítva. Akkor tudunk igazán örülni neki, ha nemcsak nyűgnek látjuk, hanem hasznait is élvezzük. A növények babusgatása kikapcsol a napi gondokból, oldja a stresszt. Egy újonnan megjelenő kis sarj, egy pár új virágfej is hatalmas örömöt okoz. Ha idáig eljutunk, semmi sem ment meg bennünket attól, hogy szabadidőnk legnagyobb részét a teraszon töltsük és élvezzük az otthoni nyaralást.

 

 

A balkonnövényekkel a természetet a teraszra varázsolhatjuk. Az egynyáriak színgazdagsága a legnagyobb és nem ritkán egész őszig virágoznak. Legyen az akár muskátli, begónia, batáta levél, illatozó mézvirág vagy akár a NÉBIH által génmódosítás miatt betiltott csodálatos színű petúnia.

terasz20terasz9terasz10terasz8terasz21terasz24terasz12terasz11
< >

 

Ha a hely lehetőséget biztosít rá, érdemes a terasz környékét is felvirágozni. Nagyon hálás dézsás növény a például a leander vagy a hortenzia. 

 

terasz6terasz3terasz2terasz1terasz14terasz22terasz23terasz13
< >

 

Ha a sors kegye folytán még kerttel is büszkélkedhetünk, semmiképp nem hiányozhat a romantikus rózsa és levendula és a nagy túlélő kerti vagy más néven paraszt muskátli. A kis színes virágok, mint a porcsinrózsa (cipike, kukacvirág), az árvácska vagy a kaliforniai kakukkmák vidámságot visz a kertbe.

 

terasz18terasz17terasz16terasz15terasz5terasz7
< >

 

Apró kis részleteknek, a kis apró tárgyaknak épp oly fontos szerepe van, mint az árnyékolásként szolgáló textileknek. A hullámok rögzítéséhez a tulajdonos, Szabó András az alábbi magyarázatot adta: “Két szál huzal kifeszítve. Seprűnyelek méretre vágva és a végükbe kis kampó becsavarva. Ezek bedugva az árnyékoló bújtatóiba és ráakasztva a két huzalra. ☺”

 

terasz25terasz19terasz4terasz
< >

 

Egy ilyen csodálatos teraszon minden perc valóban felér egy nyaralással. Feltöltenek azok a percek is, amelyeket a növények gondozásával töltünk. A kellemes környezetben üldögélésről nem is beszélve.  

Nagyon köszönöm a fantasztikus fotókat Szabó Andrásnak!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Így tudod édenkertté varázsolni a balkont

🌷Mediterrán hangulat a Füleki vár tövében

🌷Napsütötte burjánzás a hetediken

🌷Kertté varázsolt terasz a negyediken

🌷Titkos oázis a budai erkélyen

🌷 Bűbájos virágoskert az erkélyen

🌷 Ilyen kertben garantáltan madárcsicsergésre ébredsz

🌷 Így kezdd el a balkonzöldítést

🌷 Grillező és bográcsozó saját kezűleg a kertben

🌷 Így hozz létre fűszerkertet a balkonon

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!