Balkonada

Ötletes és dekoratív virágágyások Lentiben

A parkok a városok tüdejei. Árnyas fáikkal és üde növényzetükkel enyhülést, valamiféle meneküli lehetőséget kínálnak a lakóknak a forró nyári napokon. Játszótereken is igen nagy áldás az árnyékot adó fa. Az egynyári növényekből kialakított színes virágágyások kialakításának csak a fantázia szab határt. Lentiben nem voltak híján ötleteknek, a parkokat kedves állatfigurák és népszerű jelképek teszik vonzóbbá.

 

 

A termálfürdőjéről kedvelt Lentiben a közterek “zöldítése” nemcsak a helyi lakosok közérzetét javítja, nemcsak a környezetszennyezés mértékét csökkenti, hanem a turizmusra is jótékonyan hat. A zöldítésre költött összegek hosszú távon megtérülnek. A kellemes környezetben jól érzik magukat az emberek, nem vágyódnak máshova, többet költenek és ezzel élénkítik a gazdaságot. 

Bár vannak biztató jelek, sajnos a legújabb budapesti fejlesztéseknél is tapasztaljuk, a zöldítés nem tartozik a legfontosabb városfejlesztési célok közé. Még nem sikerült szakítani a “mindent leburkolunk” gyakorlattal.

Jó látni az üdítő kivételeket, ahol a környezet-, és emberbarát, ökológiailag jó működő tereket ötletekkel, játékossággal és vidámsággal is megtöltik. 

 

 

 

 

 

 

Nagyon köszönöm a fotókat Szalainé Katalinnak!

Virágosan minden település vonzóbb és élhetőbb. Szívesen bemutatnék hasonlóan jó példákat. Ha tudsz ilyet ne tartsd magadban, mutasd, hogy megmutathassam ország-világnak.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Dunakiliti, az ezüst minősítésű falu

🌷 Magyar város nyerte az Európa legszebb városközpontja címet

🌷 A falu, ahol minden lakosra két rózsatő jut

🌷 Virágültetési Guinness rekordot döntöttek Pécsett

🌷 Ljubljana lett Európa legzöldebb fővárosa

🌷 Zöldtetős dzsungel Chichagoban

🌷 Zalakaros, a parkok és a ligetek városa

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!