Balkonada

Praktikus tippek ballagási virágcsokor választáshoz

Nyakunkon a középiskolai ballagás. Ideje végig gondolni, milyen virágcsokorral lepjük meg a felnőtt kor előtt álló ballagókat. Legyen a virágcsokor stílusa akár hagyományos, praktikus, vicces vagy extravagáns, a legszebb természetes növényekből lesz. A fennkölt ünnepi hangulathoz nem illenek a mű- és papírvirágok és a mindenféle egyéb kiegészítők.

 

 

A ballagás a fiatalok életében nagy mérföldkő, érdemes virágokkal emelni fényét. Az osztálytermeken át tartó meneteléshez akár egy szál feldíszített virág is megteszi, de csokrok elegánsabbak. Ballagásra bármilyen csokor vihető, de érdemes praktikussági szempontokat is figyelembe venni. A ballagási csokor arra szolgál, hogy azzal a fiatalok lassan bandukolva végigjárják a termeket, azt a kezükben tartva hallgassák végig a búcsúztató beszédet.

Nagyon szépen mutatnak a hatalmas csokrok, de gondoljunk bele, hogy nem túl egyszerű ezekkel sétálgatni, főleg nem, ha népes családtól, rokonságtól kap virágokat a ballagó. Nemcsak a csokrok súlya, kiterjedésük is gondot okozhat a szűk folyosókon kanyarogva. A kerek csokrok nehezen foghatók egymáshoz. A hosszúkás, nyújtott csokrokat a diákok kényelmesen a karjukra tudják fektetni.

Akkor jó a ballagási csokor, ha a fiatal nem érzi terhesnek, nyűgnek. A visszafogottabb csokor mellett szól az is, hogy a fiatalok általában nem értékelik a nagy csokrokat. Különösen igaz ez a fiúkra.

A virágüzletekben széles a választék, érdemes inkább egy kisebb, de ötletesebb, egyedi csokrot ajándékozni. Az ötletességnél nem pénzzel, kabalával, csokoládéval, szeszes itallal megspékelt csokrokra gondolok, mert azok szerintem egy ilyen fennkölt ünnepi eseményre, mint a ballagás nem valók. Egy szál virágból elkészített csokor is lehet szemet gyönyörködtető, ha azt kreativitással, jó ízléssel állították össze.

Csokor helyett nagyon jó alternatíva lehet a napjainkban oly divatos a ballagási ruhadíszek, virágtáskák, csukló- és kardíszek ajándékozása. 

 

ballagás13ballagás41ballagás42ballagás43
< >

 

Jó megoldás, ha a ballagáshoz egy egyszálas vagy egy kisebb csokrot kap a fiatal, majd a családi ünneplésnél az ajándék mellé egy nagyobb csokrot vagy manapság oly divatos virágdobozt is adunk. Ez a másik csokor már lehet bohókás, vicces, plüssökkel megpakolt. Semmiképp ne abból induljunk ki, hogy mi milyen csokrot kaptunk annak idején.

A virágüzletek kínálata évről évre bővül, legyünk bátrak és merjünk új növényeket választani, a kiegészítőket pedig bízzuk a virágkötőre. Felejtsük el a celofános csokrokat is. Ez nem is túl nehéz, hisz egyre kevesebb virágüzlet tart celofánt, hiába is kérnénk nem tudnának adni.

 

ballagás11ballagás10ballagás3ballagás40ballagásballagás37ballagás31IMG_20170326_090722IMG_20170422_123452flowers-922260_1920flowers-1369844_640roses-2208357_640
< >

 

Az erősebb nem részére férfias színeket válasszunk, fehéret, zöldet, kéket vagy a vidáman színek közül a sárgát, a narancsot. Fiús csokorba nem illik a rózsaszín és a sok piros virág. A trópusi virágok egyedi karakterformája önmagában is szépen mutat, de egy kis zöld növénnyel, ballagási szalaggal kiegészítve még dekoratívabb lesz. Mindenképp rusztikus, férfiasságot, erőt szimbolizáló virágokat ajánlok, mint a protea, a  papagájvirág (strelitzia), a flamingó, a sötétszínű kálák, a napraforgó, a zöld orchidea, a sárga és zöld rózsa, hortenzia, az írisz, a gerbera, a fehér szegfű, a kardvirág, a búzavirág, a különböző termések és bogyók vagy akár a szerencse bambusz.  

 

ballagás23 másolataballagás29ballagás22ballagás8ballagás7ballagás38ballagás39ballagás36ballagás33ballagás23ballagás21ballagás24ballagás15ballagás5
< >

Gondoljunk bele, hogy ezen a hétvégén nem csak a mi hozzátartozónk ballag. Ha nem akarunk órákat a tölteni a virágüzletben, rendeljük meg előre a virágcsokrot.

A képek forrásáért és további ötletekért keresd fel a Pinterest albumomat.

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Ballagási virág egyszeregy

🌷 Pénz ajándékozás kreatívan

🌷 Csodálatos ajándékcsomagolás egyszerűen

🌷 Milyen ballagási ajándékot adjak a pedagógusoknak?

🌷 Mikor és kinek illik virágot ajándékozni? – villám kvíz

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!