Balkonada

Virágos programajánló áprilisra

Az éledő természettel együtt sorra nyílnak a virágos rendezvények, események is. Már rögtön az első hétvégére 5 izgalmas program is várja a természet szerelmeseit.

 

 

1. Construma kert, Hungexpo Budapest –  2017. április 5-9

A CONSTRUMA építőipari és otthonteremtési kiállításcsokor összesen 5 pavilonban széles kiállítói kínálattal, gazdag szakmai konferencia programmal, számtalan újdonsággal, akcióval és gyakorlati bemutatókkal várja  a látogatókat. A Construma Kert a C pavilonban várja a kertészkedés szerelmeseit.

Kedvcsinálóként nézd meg a Construma 2016 beszámolóm.  

A részletes program elérhetősége:

http://construma.hu/

 

2. Savaria Floriadae, Szombathely – 2017. április 7-9 

A Herman Ottó Szakképző Iskolában idén is megrendezik a Savaria Floriadae-t, a fiatal virágkötők és a Savaria Parcumot, a fiatal park- és kertépítők versenyét. 

A kiállítást szombaton 10-től 18 óráig, vasárnap 9-től 18 óráig lehet megtekinteni. A belépés díjtalan.

Részletes program elérhetősége:

http://www.hermanszombathely.hu/

 

 

3. Sakura ünnep a Füvészkertben, Budapest – 2017. április 8-9 és 15-16

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a Sakura fák virágzásában. 

Részletes program elérhetősége:

http://www.fuveszkert.org/

 

 

 

4. Medvehagyma fesztivál, Orfű – 2017. április 9-10

A 14. alkalommal megrendezésre kerülő Medvehagyma Fesztivál igazi családi program: kisvonattal juthatunk el a Medvehagyma mezőre. A medvehagyma gyűjtés után lehetőség lesz a Tájház bejárására, a kemencében való sütés megtekintésére, medvehagymás sütemények vásárlására.

További információk: 

Jön a XIV. Orfűi Medvehagyma Fesztivál!

 

5. Kiskertpiac és tavaszi gasztro vasárnap, Budapest -2017. április 9

Az Anker’t (1061 Budapest, Paulay Ede u. 33.) a városi kertészek és virágrajongók zöld közösségi terévé alakul át vasárnapra. Növény, gasztro, dizájn – vintázs hangulatban. A kiskertpiac olyan vásártér, ahol beszerezhetők virágok, palánták, magok, kerti mindenfélék, kóstolhatók és megvásárolhatók azok a finomságok, melyek a természetben teremnek. Mind emellett az igényes urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációkat, ötleteket és a megvalósításhoz szükséges növény, gasztro és dizájn termékeket.

 

INGYENES BELÉPÉS – CSALÁDIAS HANGULAT – GASZTRONÓMIAI ÉLMÉNY – ZENE – IDŐJÁRÁSBARÁT HELYSZÍN – KUTYASZERETŐ KÖZÖSSÉG

További tudnivalók:

https://www.facebook.com/kiskertpiac/

 

 

6. Virágbontó húsvét, Nagykörű – 2017. április 15

A cseresznyéjéről híres Jász-Nagykun-Szolnok megyei település fagyűző szertartást tart fénnyel, tűzzel, énekkel, imával, tánccal és cseresznyefa öleléssel.
Régi szép hagyomány, hogy gyermeket akaró párok virágzó cseresznyefát átölelve, úrangyala imádságot mondva és az estét elhálva várták a gyermekáldást.

 

További információ Nagykörű honlapján.

 

7. Herényi virág út, Szombathely – 2017. április 29-30

 A Herényi Virágút Magyarországon, egyedülálló módon – a kb. 1 km² -en elhelyezkedő – több mint 30 helyi virág- és dísznövény kertészet és vállalkozás bemutatkozását megjelenítő rendezvény. Az immár 13. alkalommal életre hívott rendezvény mára már országos hírnévre tett szert, látogatóik száma a 20 ezer főt is meghaladta.

További információk: 

https://sites.google.com/site/herenyiviragut/

 

8. Nemzeti Botanikus Kert, Vácrátót

Hazánk legnagyobb és legtöbb növényfajjal büszkélkedő  botanikus kertjét, a Vácrátóti Botanikus kertet különösen április közepén, a tulipán virágzás idején érdemes felkeresni. A több mint 180 éves műemlék- és természetvédelem alatt álló romantikus kert tavasszal különösen lebilincselő látványt nyújt. 

Érdemes a honlapon előre tájékozódni, hogy mikor nyílnak a tulipánok: 

http://www.botanikuskert.hu/

 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Tavaszi virágpompa Vácrátóton

🌷 10+1 tavaszi kép, ami szebbé teszi a napodat

🌷 Bejutottunk a titokzatos, magán tulipánkertbe

🌷 Varázslatos tulipánszőnyeg hódít Isztambulban

🌷 Erzsi néni 94 évesen maga gondozza a kertjét

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!