Balkonada

Kis hely, grandiózus ötletek az erkélyen

Kis balkon, nagy fejtörés. Minél több funkcióval kívánjuk felruházni a kis erkélyünket, annál leleményesebbnek kell lennünk. Bár a praktikus berendezés igazi bűvészmutatvány, megéri próbálkozni vele. Hoztam pár ihletet adó ötletet.

 

 

A túlzsúfolt erkély sem esztétikai, sem gyakorlati szempontból nem szerencsés. Növények nélkül csak egy sivár helyet kaptunk. Az otthonossághoz növényekre, színek és textilekre is szükség van. 

 

 

Összecsukható bútorok

A kis helyigényű, több funkciós bútorok akár virágtartóként, akár asztalként is használhatók. Használaton kívül összecsukhatjuk ezeket és már is teret nyertünk.  

 

 

 

 

 

Felfelé terjeszkedés

A kis balkonokon a felfelé terjeszkedés az egyik legjobb megoldás. A növények elhelyezéséhez használhatunk létrát, pergolát vagy akár külön zöld falat is építhetünk. A virágok különböző magasságú felfüggesztésével izgalmas teret alakíthatunk ki. Felfelé futó növényekkel ráadásul árnyékolhatunk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Színek

Az otthonosság érzetének kialakításában fontos szerepük van a színeknek. A túl nagy, egyszínű, harsány bútorok taszítólag hatnak, akár nyomasztóak is lehetnek. Az intenzív színek elnyomhatják a virágokat, ronthatják azok díszítőértékét. Ajánlott inkább a kisebb és visszafogottabb színvilágú berendezési tárgyak és virágkaspók használata. A hangulatot nagyon jó befolyásolhatjuk a színes párnákkal, takarókkal, textilekkel.

 

 

 

 

Fények

Gondoljunk arra, hogy a csillagfényes nyári estében milyen jól lehet hűsölni az erkélyen. A hangulatvilágításról napelemes lámpákkal, füzérekkel és gyertyákkal gondoskodhatunk. 

 

 

Képek forrása és többi ötletek a Pinterest albumomban.

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Mire jó a kis balkon?

🌷 Mire jó a franciaerkély?

🌷 Kék balkonok a nyugalomért

🌷 Tüneményes vintage erkély Németországból

🌷 Helytakarékos asztalok kis erkélyre

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!