Balkonada

A férfi, akiben a virágok tartják a lelket

Vagyunk mi az “épek”, akik hajlamosak vagyunk a legkisebb dolgokon is nyavalyogni, sebeinket nyalogatva sajnáltatni magunkat. Gyakran a legkisebb akadályt, nehézséget is tragédiaként fogjuk fel. És vannak Ők, a hősök. A hősök, akik napról-napra sokkal nagyobb gondokkal megküzdve, mosolyogva, csendben, szívükben hálával teszik a dolgunkat. Küzdelmesen, de boldogan élik életüket és örülnek minden egyes virágszálnak, minden megélt percnek.

 

 

Dudás Ferenc olvasónk a szerbiai Kishegyesen egy ideje kerekesszékben tölti napjait. Ez azonban nem akadályozza meg őt abban, hogy kedvenc hobbijának, a kertészkedésnek éljen. Pár napja a Facebook csoportunkba feltöltött fotóira soha nem látott mennyiségű lájk és hozzászólás érkezett.  

 

“A virágokat nagyon szeretem a virágok tartják bennem a lelket. Küzdök is értük foggal körömmel. Amit csak bírok, egyedül végzek a virágok körül. De természetesen van segítségem is. A feleségem a fényképész egy kis mobiltelefonnal. A virágokat mindig is szerettem. Most segítenek elviselni ezt a sorsot. Ugyan úgy, mint a csoport tagok kedves, biztató szavai. Ha az erőm ereszti, virágokból és fotókból az idén sem lesz hiány.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teljesen megértem Ferencet. A kertészkedés nálam is gyakran egyfajta terápia. Míg a virágokkal bíbelődöm, lenyugszom és elfejetem minden gondom. Sőt gyakran ekkor jönnek a legjobb gondolataim. A virágok pedig meghálálják a gondoskodást, gyönyörűvé varázsolják a környezetet és ezzel megszínesítik, szebbé és könnyebbé teszik a mindennapokat.

Köszönöm Ferencnek, hogy története nekem és sokaknak követendő példát mutat. Kívánok sok erőt, egészséget a csodás virágbirodalomhoz!

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Így kezdd el a balkonzöldítést

🌷 Pillangócsalogató növények

🌷 Erzsi néni 94 évesen maga gondozza a kertjét

🌷 Tiroli muskátli zuhatag Kőbányán

🌷 Illatozó kertet varázsolt a vak feleségének

🌷 4 fő hiba, amit ne kövess el a muskátlival

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!