Balkonada

Virágos programajánló márciusra

A tavasz meghozta a virágos programokat is. Csodálatos orchideákban két kiállításon is gyönyörködhetünk, de a kerti vagy balkon beültetéshez szükséges magok cserélgetésére is módunk nyílik. Ne hagyjuk ki a természetben való sétát sem. Ennyi szépségért már érdemes kimozdulni.

 

 

Orchidea Kiállítás a Vajdahunyadvárban – 2017. március 9-12 

A hagyományos tavaszi orchidea kiállítás a megszokott magas színvonalon és gyönyörű ritkaságokkal négy napon át várja a látogatókat. A hazai és nemzetközi gyűjtők elbűvölő orchideáinak fényét tovább emeli a csodás környezet. Az orchidea kiállítás igazi családi program vásárral egybe kötve, így rögtön beszerezhetjük az újabb szépségeket.

Bővebb információ: www.orchdeatarsasag.hu, www.orchideakiallitas.hu

 

 

Kiskertpiac, Anker’t Budapest – 2017. március 19 10.00-16.00 

Tavaszi csináld magad matiné és mag csere-bere is lesz a kiskertpiacon. A városi kertészek, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere izgalmas programokat és vásárlási lehetőségeket is kínál.

További információk itt.

 

 

Gardenexpo és Orchidea Ünnep, Budapest Sportaréna – 2017. március 24-26

Magyarország legnagyobb kerti trend és életmód kiállítása, a Gardenexpo, 11. alkalommal várja a kertbarátokat friss ötleteivel, hogy ihletet adjon az ideális kert megalkotásához. Az azonos jeggyel látogatható társrendezvénye, az Orchidea Ünnep pedig már negyedik alkalommal kápráztatja el az orchideák rajongóit. 

További információkat a www.gardenexpo.hu hivatalos oldalon találsz, ahol regisztráció után esélyed lesz megnyerni a rendezvény ajándékainak egyikét.

 

 

Hóvirágünnep Alcsúti arborétum – 2017. március 3-22-ig 

Magyarország legnagyobb egybefüggő hóvirág mezejét március 22-ig érdemes felkeresni. Aki a kígyózó kocsisorokat és a parkolóhely vadászatot szeretné elkerülni, a tavaly megnyitott Vág-völgyi kisvasúttal is eljuthat felcsúti Puskás Akadémiától az arborétumhoz. A 2017-ben Az év vadvirágának választott hóvirág 7 faja (pl. levantei, kikeleti, krími, bizánci ) és 24 fajtája 2,5 hektáron ejt ámulatba.

 

 

Tavasz a Kámoni arborétumban 

Szombathely arborétuma igazi tavaszi kert hóvirágokkal, tőzikékkel és krókuszokkal tarkítva. A színes virágszőnyeg feledhetetlen élmény.

 

 

Tőzike mező Tormaföldén

A tavaszi tőzike apró fehér, kecsesen bókoló virágaival az ország több területén is találkozhatunk. A Zala megyei Tormaföldén lévő virágtenger mellett Somogyban és Győr-Sopron megyében, főleg Csáfordjánosfa határában vannak a legnagyobb egybefüggő tőzike területek.

 

 

Végére hagytam egy szomorú hírt. Már eddig is rengeteg kérdést kaptam a tavalyi év slágerével, hazánk legnagyobb magántulajdonú tavaszi kertjével kapcsolatban és gyanítom, a tulipánszezon közeledtével ez csak fokozódni fog. A felesleges megkereséseket elkerülendő szeretném itt is tudatni, hogy a tulajdonos az idén nem nyitja meg a kertet a nagyközönség előtt. 🙁

Kérem ezért senki se érdeklődjön annak nyitva tartása, látogathatósága, helye felől, mert ezekre a kérdésekre a tulajdonos kérését tiszteletben tartva nem tudok válaszolni. Köszönöm a megértést!

További olvasnivalók hasonló témában: 

🌷 Kétszázezer tulipánnal nyitották meg a tulipánszezont Hollandiában

🌷 Keukenhof, a világ legnagyobb tavaszi kertje

🌷 A Bóden-tó zöld szíve: Maunau, a virágsziget

🌷 Tulipáncsodákért utazz Vácrátótra!

🌷 Ismered az orchideákat? – 10 kérdéses kvíz

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!