Balkonada

Varázslatos képsorozat egy rózsabimbó születésétől az elmúlásáig

A sokféle színben, formában és illattal pompázó rózsa a magyar kertek egyik favoritja. Bármilyen méretű és stílusú kertbe jó választás, a kicsitól a nagyig, a klasszikustól a modernig megállja a helyét. Kerti út szegélyeként, falra vagy pergolára futtatva, teraszon vagy balkonon cserépbe ültetve garantáltan az egyik legmutatósabb virág. 

 

 

Virágai kétség kívül a bimbók kezdeti stádiumában a leglátványosabbak. Nem kell azonban kapkodni a virágfejek levágásával, hisz az elmúlás folyamata is az élet része és az is tartogat még meglepetéseket. Sinka Erika olvasónk hónapokig követte egy rózsa tündöklését és bukását.

Az átalakulásról készített csodálatos fotósorozat fontos üzenetet hordoz mindannyiunk számára. Azért, mert valami vagy valaki már nem a régi formájában tündököl, nem kell eldobnunk magunktól. Minden életszakasznak vannak szép és kevésbé dekoratív mozzanatai. Járjunk nyitott szemmel és a felületes szemlőlődés helyett lássuk meg a részleteket is! Akár egy szál rózsában is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagyon köszönöm Erikának a fantasztikus sorozatot!  

További olvasnivalók hasonló témában: 

Bevált módszerek a rózsaszaporítására

Színpompás rózsafesztivál Hollandiában

Végtelen rózsamező Szőregen

Rózsás romantika a balkonon

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!