Balkonada

TOP 10 növény, ami elhozza a boldogságot az otthonodba

Ki ne szeretné, ha a sorsa egyik pillanatról a másikra jobbra fordulna? Különösen, ha mindezt egy egyszerű virág hozná el számára. A csodás természetben szép számmal találunk olyan növényeket, amelyek az egészség, a béke, a szerelem, a gazdagság, a jószerencse, a boldogság megtestesítői. Összegyűjtöttem a top10 boldogsághozó növényt.

 

ciklamen

 

1. Szerencsehere

A szilveszter táján  kapható négylevelű szerencseherének semmi köze nincs a lóheréhez, ez valójában a Mexikóból származó madársóska. A négy szív alakú levél felhős időben és éjszaka ernyőszerűen becsukódik. Mint a többi madársóska, ez is fogyasztható. Kellemesen savanykás íze kitűnő saláta alapanyag.

 

szerencsehere

 

2. Szerencse bambusz

A szerencse bambusz, ami valójában egy dracéna fajta nemcsak pénzt, de szerencsét is hoz a lakásba. Akár földben, akár csak vízben is tarthatjuk.

 

bambusz1

3. Pozsgafa

A pénzfának is nevezett pozsgafa  igen hálás és mutatós növény. Sötétzöld pozsgás levelei sokáig tárolják a vizet. Ha szerencsénk van, apró fehér virágok tömegével hálálja meg a gondoskodást. Megelégszik kevés öntözéssel és szereti a napot. Szaporítása egyszerű, a letört kis ágdarabkák földbe dugva hamar új életre kelnek. 

 

pozsgafa1

 

4. Pénzlevelű pilea

A Nyugat-Indiában és Dél-Amerikában őshonos növénynek már a neve is jelzi, hogy a lakás megfelelő pontjára helyezve, pénzt hoz a házhoz. Közepes fényigényű, mérsékelt öntözéssel is beéri. Legnagyobb előnye, hogy betegségei és kártevői nincsenek.
 
 
penzlevelu_pillea

 

5. Párnafű

A sűrű, apró levelekkel rendelkező párnafű Európa déli tájairól, Korzikáról, Szardínia és Elba szigetéről származik. Pénzérmére hasonlító, sűrű, apró levelei miatt alkalmasak a pénz, a vagyon bevonzására. 

 

parnafu

 

6. Szobai ciklámen

szobai ciklámen igen kedvelt téli növény. Pénzt a kerek levelei által remélhetünk tőle. Nem kedveli a túlöntözést, hűvös és világos helyet kíván.

 

20161117_165751

 

7. Afrikai ibolya

Az afrikai ibolya, vagy ahogy sokan hívják fokföldi ibolya varázsereje szintén a lekerekített leveleiben rejlik. Sok fényt, meleget és párát igényel. Földje mindig legyen kissé nedves.

 

afrikai_ibolya

 

8. Korallvirág

A Madagaszkárról származó korallvirág levelei és virágai sokasága által alkalmas pénzteremtésre. Fényigényes, jól bírja a száraz levegőt, kerüljük a túlöntözését.

 

korallvirag

 

9. Vadkakaó

A Közép- és Dél-Amerikából származó vadkakaó pénzhozó faként vált híressé. Mindezt annak köszönheti, hogy egy kertész az igen strapabíró növény három szálát összefonva kezdte el nevelni. A látványos növényekből igen hamar meggazdagodott, így elnevezte pénzhozó fának. Hazájában virágot és kakaóra hasonlító szőrös magokat is hoz, de itthon ez nem igazán jellemző.  Igénytelen növény, szereti a fényt, mérsékelten öntözzük.  

 

vadkakao

 

10. Anyósnyelv (Sansevieria)

Az anyósnyelvről úgy tartják, hogy bölcsességet, gazdagságot, boldogságot és sikert hozó növény. Nagyon igénytelen. Két hetente elég öntözni. Szereti a sok fényt, lakótelepi lakásban is tartható. Ha mást nem is, de igénytelenségével a kertészkedés sikerélményét mindenképp meghozza.

 

anyosnyelv2

 

 

Akár hiszünk a növények csodatévő erejében, akár nem, érdemes növényt tartani a lakásban és a munkahelyen. Ha a hőn áhított szerencsét nem is hozzák meg, légtisztító és párásító hatásukkal hozzájárulnak egészségünkhöz, jó hangulatunkhoz. Azon túl, hogy mutatósak és otthonossá varázsolják a teret, javítják a levegő minőségét és nyugalmat árasztanak. S már is hozzájárultak egy apró lépéssel a boldogságunkhoz.

További olvasnivalók hasonló témában: 

Balkonada 2017-es naptár ingyenes letöltéssel

Top 10 pénzteremtő növény

10 mérgező növény: ezekkel vigyázz, ha kisgyerek van a családban

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!