Balkonada

Karácsonyi nyeremény mikulásvirág élteti tovább a szerelmet

Hatalmasra nőtt mikulásvirág ad vigaszt a mindennapokban az özvegyen maradt Frankie Allisonnak. A Halifaxban élő férfi maga sem érti, hogy maradt életben a csoda virág a lakásban évtizekig. Talán épp ez a bizonyítéka annak, hogy a szerelem sosem hal meg? 

 

mikulasvirag1

 

Frankie Allison néhai felesége Maxine 1996 karácsonyán egy rádiós játékon nyerte az évek alatt hatalmasra nőtt virágot. Három nappal később a feleség szívrohamban meghalt. Frankie szívében azóta is különleges helyet foglal el a növény, ránézve úgy érzi, a felesége még mindig vele van.

Szakemberek szerint is ritkaság számba megy, hogy egy mikulásvirág ilyen hosszasan él szobai körülmények között. A Mexikóban őshonos virág egész Közép-Amerikában szabadon él, de szobanövényként csak rövid ideig tarthatjuk. Kis trükkel pár évig újra is virágoztatható, de ezt csak a legelszántabbnak ajánlom.

A fekete férfi a csoda növényt az ablak előtt tartja. Több mint 1,5 méteres magasága, 3,6 méteres átmérője lassan már a kilátást is akadályozza. 

Semmi különöset nem tesz a virággal, hetente kétszer öntözi és rendszeresen ad neki műtrágyát. Ennek ellenére minden év karácsonyára a fellevelek pirosra váltanak, megjelennek az apró virágok és betölti a nappalit a néhai feleség emléke.

 

Forrás

További olvasnivalók hasonló témában: 

Így lesz sok virág a karácsonyi kaktuszon

A kutyus, a virág és a gazdi megható története -videó

7+1 pompás piros virág az ünnepi hangulathoz

Illatozó kertet varázsolt a vak feleségének

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!