Balkonada

Erdész, aki halála után megviccelte a világot

Hatalmas kelta kereszt tűnt fel az írországi, Dogenal megye egyik erdejének lombkoronájában. A rejtélyes alakzat kialakulása körül azonnal megindultak a találgatások. 

 

kelta_kereszt

 

Csalódniuk kell azoknak, akik földönkívüli erők jelenlétét vélték felfedezni a látványos alakzatban. A kereszt létezésének oka igen prózai. Az ősi jelkép feltűnése az írországi, Dogenal megye egykori erdészének, Liam Emmery-nek köszönhető. A férfi már 2010-ben, 51 éves korában meghalt. Két évvel korábban súlyos autóbalesetet szenvedett, amit túlélt ugyan, de sérüléseiből soha sem épült fel teljesen.

Az erdei kereszt létezéséről az erdész családja sem tudott túl sokat. Liam csak annyit árult nekik évtizedekkel korábban, hogy tervez valamit különböző fafajták egymás mellé ültetésével. Az erdész műalkotása sok éve látható volt a magasból, de egyik évben sem volt ilyen látványos, mint az idén. A szokatlanul száraz őszön másként sárgultak a falevelek, így teljes pompájában kirajzolódott a 100 méter hosszú, 70 méter széles, több ezer fa alkotta a kép.

Nézd meg csodás jelenségről készült videót is!

 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Csodás fotók arról, ahogy az ember behódol a természetnek

A világ legősibb fái lélegzetelállító képeken

Bátaszék molyhos tölgye lett az Év Fája

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!