Balkonada

Ezzel a trükkel már februárban virágzó tulipánod lesz

A tavasz kezdetét évek óta nekem a tavaszi hagymások nyílása jelenti. Már februárban elegem van a télből, latyakból, hideg és borús napokból, ezért mindent megteszek, hogy siettesem egy kicsit a természetet. Van egy kipróbált trükköm, amivel már Valentin-napra saját magam által virágoztatott tulipánokat tudok ajándékozni szeretteimnek. Próbáld ki Te is!

 

instagramcapture_0bd7fb3c-0e56-4676-93f2-4f3a25ce4ebf

 

A tulipán az egyik kedvenc virágom és tapasztalatom szerint azt mindenki szereti, ezért tulipánokat szoktam virágzásra bírni. Hétvégén egy kedves ismerősömtől kaptam ajándékba egy ötven hagymából álló tavaszi hagymás csomagot, így az idén nárciszokat is mini tulipánokat is bevetek. A többi hagymának pedig szorítok még helyet az erkélyen. 

 

wp_20161107_001

 

A trükk csupán annyi, hogy becsapom a hagymákat. A virágzásukhoz 8-10 hetes hideghatásra és sötétségre, majd 20 fok körüli melegre van szükségük. A hideghatást úgy biztosítom, hogy papírzacskóba rakom a hagymákat, majd ezzel együtt kerülnek a hűtőszekrénybe. Nem a fagyasztóba, csak oda, ahol egyébként a zödségeket is tárolom.

A 8-10 hét eltelte után kiveszem a hagymákat és virágcserépbe ültetem őket. Ilyenkor kb. 20 fok körüli melegre és világosságra van szükségük, hogy meggyökeresedjenek és előbújjanak a levelek és a virágok. Hidegebb helyen később kezdődik a virágzás, melegebb hőmérsékleten viszont megnyúlnak a virágok. Ideális hőmérsékleten 3-4 alatt borul virágba.

Tavaly november elején tettem a hűtőbe a tulipánokkal töltött papírzacskót, majd 10 hét elteltével január 20-án ültettem cserépbe őket. Február 10-én már látszott a bimbó színe is.

 

tulipan2

 

Pár nap múlva már ki is nyílt a virág.

 

tulipan

 

Elrontani nem lehet. Most még épp időben vagy, hogy berakd a hűtőbe a hagymákat a februári virágzáshoz. Sok sikert kívánok!

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

✿  8 tanács, hogy jövőre is virágozzanak a tulipánok

Készülj a tavaszra hagymások ültetésével

Karácsonyi kaktusz virágoztatása szentestére

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!