Balkonada

Illatozó kertet varázsolt a vak feleségének

Csodájára jár a világ, annak a meglepetésnek, amivel az idős férfi lepte meg vak feleségét. Apró, illatozó virágok ezreivel népesítette be a kertjüket, hogy a vak asszony a kert bármely pontján üldögélve élvezhesse az illatfelhőt.

 

illatozó kert a vak feleségnek

 

Toshiyuki Kuroki hatvan évvel ezelőtt vette feleségül Yasuko-t, és azóta is együtt élnek. Azt tervezték, hogy nyugdíjazásuk után utazgatni fognak, az asszony súlyos cukorbetegsége következtében kialakult vaksága azonban közbe szólt. Miután elvesztette látását, még a szobából sem szívesen mozdult ki. A férj farmjukon magányosan sétálgatva sokat tűnődött azon, vajon hogyan csábíthatná ki a feleséget és hogyan tehetné szebbé napjait.  Egy apró, illatos lángvirágot megszagolja jött az ötlete, hogy ilyen virágokkal ülteti be a farmot, hogy csodás illatukkal elkápráztassák Yasuko-t.  Több mint 10 évmunkája meghozta gyümölcsét, a rózsaszín virágok beszínezték és beillatozták az egész domboldalt. A rengeteg virágnak köszönhetően a feleségnek még lehajolnia sem kell, hogy élvezhesse a mesés illatot. A csodás kertnek hamar híre ment, látogatók tízezrei érkeztek, hogy lássák és érezzék a szeretet erejét. Megesett, hogy egyetlen nap leforgása alatt közel 7000 látogatónak maradt tátva a szája a látványtól.

 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Erzsi néni 94 évesen maga gondozza a kertjét

A falu, ahol minden lakosra két rózsatő jut

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!