Balkonada

Virágos programajánlók szeptemberre

Szomorú hírem van azok számára, akkor várták, hogy a több éves hagyomány folytatódjon és 2014 után idén is megcsodálhassák a Hortus Hungaricus kiállítás virágkölteményeit. Hortus Hungaricus sajnos nem lesz és a páratlan évek őszi kertészeti kiállítására az OMÉK-ra is egy évet várni kell még. Lesznek viszont egyéb érdekes programok.

 

Kertészeti kiállítás, Tulln, Ausztria –  2016. szeptember 1-5

A több mint 60 éves múlttal rendelkező tullni Nemzetközi Kertészeti Kiállítás minden év augusztus és szeptember fordulóján várja a kertek és virágok szerelmeseit. Európa legnagyobb virágkiállításán a hatalmas virágcsokrokat, a gyönyörű térkompozíciókat Ausztria legjobb virágkötői álmodták és valósították meg.

 

Tulln_048

 

Tavaly én is ott voltam a kiállításon, képes beszámolómért kattints ide:

Szerelmes virágparádé Tullnban 

 

Kaktusz kiállítás, Füvészkert Budapest – 2016. szeptember 09-11

Nagyszabású, háromnapos kaktusz kiállítás várja a szúrós növények kedvelőit.  A kiállítás egyben vásár is, ahol kedvünkre válogathatunk az árusok portékáiból, a kaktusz ritkaságokból.

 

Ipomoea oenotherae

 

Most a játék keretében egy egyszerű kérdésre adott válasszal megnyerheted az 5 db páros belépő egyikét.

Kattints ide, ha szeretnél részt venni a játékban:

Nyerj párosbelépőt a kaktusz kiállításra!

 

Kiskert piac, Budapest – 2016. szeptember 11

10:00 és 16:00 óra között várjaa kiskert barátokat a városi kertészek, virág- , gasztro- , és természetes dizájn rajongók piaca, közösségi tere.
A kiskertpiac olyan vásártér, amely az urbánus és fenntartható életmód kialakításához nyújt inspirációt, a megvalósításhoz szükséges növény-, gasztro- és dizájntermékeket.
Ami biztos lesz:
növény- és virágárusok, fűszernövények, virágdekor
különleges termelői gasztrotermékek – lekvárok, szörpök, mézek, kézműves termékek, gasztroajándékok
természetes anyagokból, növényekből készülő környezetbarát tárgyak, ékszerek, kert-és konyhai kiegészítők, vintázs hangulatú dekorációk

A kiskertpiac egy közösségi tér is, ahol szakemberek, lelkes megvalósítók és a látogatók inspirálják egymást. Ahogy egy kedves kiállítónk írja: „A kiskertpiac nem csak a természetközeli mindennapok ötleteiről, jobb életminőségről szólt számunkra, hanem ismeretségek kötéséről, együttműködési lehetőségekről. Úgy éreztük, a szervezők közösség- és hagyományteremtő szándéka valóra vált!”

INGYENES BELÉPÉS – CSALÁDIAS HANGULAT – GYEREK PROGRAMOK – ZENE – KUTYABARÁT HELYSZÍN

További információk:

Kiskertpiac Facebook oldala

 

árvácska26

 

Terményáldás, Győr – 2016. szeptember 17-18

A Terményáldás a régió nagy múltú kertészeti kiállítása és kulturális rendezvénye. A természeti termékenység iránti hála és a munka tisztelete hívta életre a föld terméseinek e szemléjét, amelyet az ünnephez kapcsolódó programok, koncertek tesznek teljessé. Ökumenikus szertartás keretében kerül sor a termények megáldására, a hálaadásra, majd immár hagyományosan a Friends Big Band koncertjével kezdődik a kulturális rendezvénysorozat. Terményáldáson számos termelő és kiállító mutatja be válogatott portékáját, többek között kertészetek, zöldség-gyümölcs termesztők és feldolgozók, bio-termelők, pékségek, virágkötők. A gyermekeket újrahasznosított anyagokból készült játszótér, zöldségbáb készítő foglalkozás és bábelőadás várja a virágdíszbe öltözött Széchenyi téren. A programot a zenei produkciók mellett gyógynövény túra és szakma előadások teszik teljessé.

A változatos programok közepette vasárnap Kiss Attila Virágkötő mester ifjúsági Európa-bajnok virágkötő bemutatóját lehet megtekinteni.

További információk:

Terményáldás Győrben

 

paradicsom4

 

 

Séta a természetben

Bármelyik szeptemberi hétvégére szívből ajánlok egy kis ingyenes, családi sétát a természetben. Igazi testi-lelki feltöltődés egy napsugaras őszi napon az ezer színben pompázó fák ritkuló lombjai alatt lépkedni a száraz avaron. Ha már rászántuk magunkat, nézzünk szét alaposan és  gyűjtögessünk szép őszi terméseket. A makkokból, gesztenyékből, tobozokból ötletes és szép dekorációkat készíthetünk a hűvösebb napokon.

 

napsütés

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Tulln álomszép mintakertjei

Tullni kertek bűbájos szobrai

Zenére táncoló szökőkút Győrben

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!