Balkonada

Zöldtető SZÉPSÉGVERSENY 2016 – Fotópályázat

Magyarország fantasztikus zöldtetőinek megörökítésére hívja az amatőr és profi fotósokat a Zöldtető-és Zöldfal Építők Országos Szövetsége (ZEOSZ). A pályázat célja, hogy a zöldépítészet elkötelezettjei fényképezőgépet ragadjanak és hazai zöldtetőket lencsevégre kapva népszerűsítsék a zöldkulturát.

 

zöld1

 

A zöldtetők nem csak  gyakorlati előnyökkel járnak, mint például csökkentik a hősziget effektusok kialakulását és a városi árvizeket vagy növelik az épületek szigetelőképességét a perzselő nyarak ellen, hanem lehetőséget kínálnak elmenekülni a beton dzsungelben megbúvó zöldbe, jelen esetben a tetőre. Szerencsére manapság egyre felkapottabbak a zöldtetők a nyugat európai döntéshozók körében is, hiszen belátták azok messzire menő hasznát a városszövetekben. Valamint növekedik a szociális vágy a használható dekoratív zöldfelületek iránt karnyújtásnyira, a tetőkön. Most azonban ezek közöl is a legbulisabb helyeket keressük, olyan zöldtetőket ahol jól esik meccset nézni vagy koktélt szürcsölni a városban.

Tudod, hol található Európa legszebb zöldtetője? Erre a kérdésre keressük a választ, és a Te segítségedet kérjük, hogy megtaláljuk.

Kategóriák:

1. A VÁROS LEGJOBB ZÖLDTETŐJE – BEST GREEN ROOF IN TOWN

2. EGY SELFIE A „VÁROSI ZÖLDBEN” – IN URBAN GREENARY

 

Díjak:

Ajándékutalvány 150 euró értékben egy jónevű webáruházba a 2 kategória nyertes számára;

Ajándékutalvány 100 euró értékben egy jónevű webáruházba a közönségdíjas számára.

 

Határidő: 2016. Szeptember 23.

A pályamunkákat a greenroofs@ceeweb.org címre várjuk.

Fájlnév: Keresztnév_Vezetéknév_Cím.jpg Firstname_Surname_Title.jpg.

Formátum: elektronikus, JPG formátumban.

A tömörítés nem lehet nagyobb, mint Adobe Photoshop 8-as szint electronic Maximális méret: 10 MB Minimális méret: 3 megapixel (kb. 2000 x 1500 pixel)

Az egy pályázótól fogadott képek maximális száma: 5

Kiegészítő információ: egy rövid felirat angol nyelven (max. 50 szó)

Felhívjuk figyelmed, hogy manipulált képeket nem tudunk elfogadni. Mi nem számít manipulálásnak? – a kép vágása, a zavaró elemek kivágása, a kép elforgatása – a kép fényerejének, kontrasztjának vagy élességének változtatása – fekete-fehér képpé alakítás – analóg fotók esetében a szkenneléssel kapcsolatos hibák javítása (karcolások, por, stb. eltávolítása)

Egyéb feltételek: Csak olyan képpel lehet nevezni, melyet te készítettél, és te vagy a képpel kapcsolatos jogok tulajdonosa. A pályázatban való részvétellel engedélyezed, hogy a képeket feltöltsük egy online galériába közönségszavazás céljából, és felhasználjuk őket kommunikációs tevékenységek során. Ha a pályázó a fenti feltételek valamelyikének nem tesz eleget, a szervezőknek joga van kizárni a versenyből.

 

A verseny részleteiről és a díjazásról részleteket magyarul letölthető pdf-ben Zöldtető szépségverseny vagy a CEEweb honlapján találsz: http://www.ceeweb.org/go-wild/greeen-roof-photo-contest/

További olvasnivalók hasonló témában: 

Eiffel Palace: Európa legzöldebb épülete díjat kapott

Növényfalak, mini fák és kávé illat a bankban

Bosco Verticale: A világ első függőleges erdeje 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!