Balkonada

Virágos programajánlók augusztusra

A nyár utolsó hónapja nagyon sok jó programot kínál. Az Államalapítás ünnepe körüli napokban országszerte találunk érdekes, színes családi rendezvényeket. Használjuk ki a jó időt, az iskola kezdés előtti utolsó hétvégéket és fedezzük fel az augusztusi kínálatot!

1. IX.Lótusznapok, Szeged Füvészkert – 2016. augusztus 6-7

Szegeden ismét két napos rendezvénnyel ünneplik a Közép-Európában egyedülálló, szabadtéri indiai lótusz állomány virágzását.  A keleti hangulatba öltözött Füvészkertben tradicionális indiai táncbemutatók, koncertek, tibeti hangfürdő, távol-keleti ízek, jóga, keleti harcművészeti bemutató, thai masszázs, kézműves  foglalkozások várják a látogatókat. A vezetett túrán nem csak a lótuszról tudhatunk meg mindent, Ázsia növényvilágának egyéb érdekességeiről is átfogó képet kaphatunk.

Igazi családi program, ahova akár indiai ruhában is ellátogathatunk. A szervezők azt javasolják, hogy mindenki pléddel, szivaccsal, matraccal felszerelkezve érkezzen, hogy az árnyas fák alá kényelmesen letelepedve élvezhesse a programsorozatot.

A lótuszok virágzása kb. augusztus közepéig tart. Ha egy kis elmélyedésre, szépségre vágysz mindenképp keresd fel a Szegedi Füvészkertet a lótusz virágzás idején.

 

Lótusz_067

További részletek a Lótusznapok honlapján olvashatók. 

2. Gyógynövény hét Pannonhalmán – 2016. augusztus 15-21

A pannonhalmi szerzetesek életében mindig is fontos szerepet játszottak a gyógynövények. Az évente megrendezett Gyógynövény heteket családi kikapcsolódásnak szánják. Az esmény két helyszínen zajlik: a Főapátság Gyógynövénykertjében és az Apátsági Múzeumban. A gyógy- és fűszernövényekhez kapcsolódó ismeretterjesztő és kézműves foglalkozások mellett gyógynövényes fagylaltok, sütemények, frissítők kóstolására is lehetőség nyílik. A kertben gyógynövényes koszorút, csokrot készíthetünk, mely nem csak dísze és illata lehet a lakásnak, hanem gyógyító erőt, sőt áldást is visel, ha Nagyboldogasszony napján kötik és megáldatják az esti Gyógynövényáldáson!

A gyógynövényhét programjait augusztus 20-án és 21-én kézműves vásár színesíti, ahol bemutatkoznak magyar világörökségi helyszínek is.

A Gyógynövény hét teljes programját itt találod.

 

pannonhalma-643083_1280

 

3. Debreceni Virágkarnevál – 2016. augusztus 15-21

Bár hazánk legnagyobb virágfelvonulását augusztus 20-án tartják, Debrecen már augusztus 15-től változatos programokkal csábít. Debrecen legfontosabb egy hete az ünnep, a zene, a tánc és a virágok jegyében telik. Magyarország egyik legismertebb rendezvényére ismét százezreket várnak szórakoztató, könnyedebb műfajokkal, sztárfellépőkkel. Immár harmadik alkalommal rendezik a Karneváli éjt a stadionban és a híres épületek monumentális fényfestésére is sor kerül.

Részletes programokért keresd fel a Debreceni Virágkarnevál hivatalos oldalát.
 
 
Virágkarnevál_206 

4. Hortobágyi Hídi vásár – augusztus 16-20

Országos hírű kirakodó- és népművészeti vásárt rendeznek a hortobágyi Kilenclyukú hídnál. A több mint egy évszázadra visszatekintő vásárt színes folklór és gasztronómiai programok egészítik ki.

A program kínálatért látogass el Hortobágy község oldalára.

HÍDI-VÁSÁR-plakát2016-800

 

5. Budapest Mesterségek ünnepe – augusztus 18-21

A Budai Várban idén 4 napos programsorozat várja a hagyományokat, a népi mesterségeket és a néptáncokat kedvelőket.  A 30. alkalommal sorra kerülő Mesterségek Ünnepén közel 800 mesterember közül idén a fémművesek kapják a legnagyobb figyelmet. Nemcsak csodálni, de kipróbálni is ki lehet majd a például a rézműves, tűzzománcos, bádogos és kovács szakmákat.  A kiállítást és bemutatókat pedig szakmai előadások, filmvetítések kísérik. 

 

 

6. Rózsakő Fesztivál Badacsony – 2016. augusztus 17-21

Szórakoztató eseményeken, koncerteken kívül gazdag állandó programok várják a Badacsonyba érkezőket a “Hegy, víz, bor és szerelem” jegyében rendezett Rózsakő Fesztiválon. A fesztivál névadója, a Rózsakő Badacsony egyik nevezetessége. A Kisfaludy-ház felett található, lapos bazalttömb legendája szerint azok a párok, akik ráülnek a rózsakőre, egy éven belül összeházasodnak és boldogan élnek míg meg nem halnak. Kisfaludy Sándor feleségével, Szegedy Rózával szívesen üldögélt ezen a kövön, Róza nevéből ered a kő neve is. Szórakoztató események, koncertek, bortúra nosztalgia terepjáróval, városnéző kisvonat gondoskodik a fergeteges hangulatról.

További információk  itt.

 

badacsony-82177_1280

 

7. Paradicsom nap a Kosdi Tankertben– 2016. augusztus 27 

 A Paradicsom napot azoknak ajánlják, akik szeretnének többet tudni a paradicsomról: melyek az ellenálló paradicsomfajták, hogyan lehet paradicsomot termeszeteni biokertben, melyek a paradicsom betegségei és hogyan lehet ellenük védekezni biokertészeti módszerekkel. Lesz még szó paradicsom befőzésről, tartósításról és a különféle elkészítési módokról. És azoknak is ajánljuk, akik szeretnék kellemesen eltölteni a nyár utolsó hétvégéjét.

A RENDEZVÉNYEN A RÉSZVÉTEL INGYENES!
További információ: http://www.biokiskertem.hu/paradicsom-nap

 

paradicsom4 

 

További olvasnivalók hasonló témában: 

Virágba borult a Lótuszos tó Szegeden

8+1 tény az indiai lótuszról

Így lesz illatozó fűszerkerted

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!