Balkonada

40 féle gyümölcs terem egy fán

Sam Van Aken kortárs művész, aki egyben a Syracuse Egyetem professzora is egyedülálló hibrid fát hozott létre, ami 40 féle különböző gyümölcsöt terem egyszerre. Távolról egy közönséges fának tűnik, közelről szemlélve viszont feltűnik a levelek, a virágok és ilyen tájt a gyümölcsök különbözősége. 

 

40 féle gyümölcs egy fán2

 

Az egész egy művészeti projektként indult a legszínpompásabb virágzó fát akarták létrehozni. Ehhez a fa ágait különböző csonthéjas gyümölcsökkel oltották be.

 

40 féle gyümölcs egy fán

 

 A 9 éves kisérletezésnek és az egyedülálló oltási eljárásnak köszönhetően ma a fa minden ága másfajta gyümölcsöt terem. Az őszibarack, szilva, sárgabarack, nektarin, cseresznye és mandula különböző fajtái eltérő virágszínekkel és termésekkel díszítik a fát. A termések természetesen ehetőek.

 

40 féle gyümölcs egy fán3

 

40 féle gyümölcs egy fán1

 

Az alábbi angol nyelvű videóban az alkotó mesél 40 gyümölcsöt termő fa titkáról és az oltás módját is bemutatja.

 

 

 

Forrás

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!