Balkonada

Virágos programajánló júliusra

A nyár zenei fesztiválok időszaka, de azért több programot is találunk a levendula szezonra és az illatozó gyógynövényekre alapozva. Talán megbocsátható, hogy a szűkös kinálatot kiegészítettem komolyzenei koncertekkel is, amiket a természetben, a csillagos ég alatt rendeznek. 
 

Pannonhalmi Levendula Hetek – 2016. július 10-ig

A levendulavirágzás időpontjához igazított Pannonhalmi Levendulanapok nem csak a Főapátság ezeréves gyógyászati hagyományaira alapozott program, de országosan egyedülálló helyszíne révén is különleges színfolt hazánk fesztiváljainak sorában. A bencés gyógyászati hagyományokat, a térségben honos és termesztett gyógynövényekhez kapcsolódó kulturális kincset bemutató programjaink az apátság többhektáros gyógynövénykertjében, gyógynövényházában és az Apátsági Múzeum udvarán kerülnek megrendezésre. A Pannonhalmi Főapátság ingyenesen látogatható gyógynövénykertében szemtanúi lehetünk  az aratás és feldolgozás folyamatának. Bekukkanthatunk a levendula-lepárló műhelybe, megvásárolhatjuk az apátság gyógynövényes termékeit és megismerkedhetünk a kolostori gyógyászat gyógynövényeivel és alkalmazásukkal. Interaktív kézműves foglalkozás keretében saját magunk készíthetünk illatos levendula zsákot vagy díszíthetjük fel a levendula olajjal töltött üvegcsét.

 

pannonhalma-600x480

 

A Levendula Hetek részletes programjáért látogass el  az Apátság honlapjára.

 

Gyógynövénynap, Bükkszentkereszt – 2016. július 9-11

Bükkszentkereszten, Gyuri bácsi otthonában szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a gyógynövények ünnepére. Az egészségmegőrzésről és a természet füveiről szóló Színvonalas előadások mellett lesz gyógynövény felismerő játék, teakóstolás. Megcsodálhatjuk Gyuri bácsi híres gyógynövénykertjét és persze nagyokat kirándulhatnak a gyönyörű Bükkben. 

 
 
g

g

Gyógynövény Fesztivál – Menta-Ünnep, Csongrád – 2016. július 23

Csongrádon első alkalommal rendezik meg a Menta ünnepet. 

További információért kattints ide.

 

Csongrád_001

 

Beethoven est – Martonvásár, Brunszvik kastély – 2016. július 16, 23,és 30

Három hétvégén át komoly zenei kikapcsolódásra csábít a Budapesttől 30 km-re található csodálatos Brunszvik kastély kertje. Nem véletlen, hogy Beethoven művei hangzanak fel a park ősi fáinak ölelésében. A Brunszvik család meghívására Beethoven maga is többször járt itt, ennek emlékét őrzi a kastélyban található Beethoven múzeum is. 

 

Marton_018

 

További információk:

http://www.programturizmus.hu/ajanlat-martonvasar-program.html

 

 

Nyomj egy lájkot, ha szívesen olvasnál hasonló bejegyzéseket. Oszd meg, ha mások számára is hasznos lehet!

Balkonada oldal          Burjánzó balkonok és kertek csoport
 
Tetszett a cikk? Bátran oszd meg barátaiddal és/vagy lájkold a Balkonada Facebook oldalt.     Szeretnél hasznos tanácsokat kapni, szép képeket nézegetni a virágokról? Szívesen lennél egy virágimádó, lelkes közösség tagja? Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz!

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!